Ροή Τοπικά

Η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Σπυρίδωνος Σπύρου στα Τρίκαλα (φώτο)

Το πρωί της Κυριακής 8 Αυγούστου έλαβε τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης ο πατέρας Σπυρίδωνας Σπύρου.

 

Η Θεία Λειτουργία και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Τρικαλινού Διακόνου και μέχρι πρότινος Πρωτοψάλτη της Μονής Μεγάλου Μετεώρου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, υπό του Μητροπολίτου Τριπόλεως Θεοφυλάκτου-μιας και στο δυναμικό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εντάσσεται, καίτοι θα παραχωρηθεί άχρι καιρού στη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών για να εξυπηρετήσει τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμπελακίων- συμμετοχή δε του επιχώριου Μητροπολίτου, του Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  μετά την είσοδο των Τιμίων Δώρων, κατά την κρατούσα εκκλησιαστική τάξη και σε κλίμα συγκίνησης μιας και εις εκ των Ιερέων που προσέφερε τον υποψήφιο προς χειροτονία π. Σπυρίδωνα Σπύρου ήταν ο κατά σάρκα πατέρας του, π. Βησσαρίωνας Σπύρου (εφημέριος Ξυλοπαροίκου) οι Πρεσβύτεροι τον προσέφεραν προς τον Επίσκοπο.

Οι κ.κ. Θεοφύλακτος και Χρυσόστομος τόνισαν προς τον νέο κληρικό ότι είναι ίσως η σημαντικότερη μέρα της ζωής του  και τον προέτρεψαν να συνεχίσει πλήρης Πνεύματος Αγίου να εκπληρώνει την ιερατική του διακονία εν ταπεινώσι και να εργάζεται αρμονικώς μετά του λαού προς δόξαν Θεού.

 

(φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης)

Διαβάστε επίσης