Τοπικά

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κορμπόβου (εικόνες)

Μεγαλοπρεπώς, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, το επονομαζόμενο και «Πάσχα του καλοκαιριού», η εορτή της Κοιμήσεως και η εις τους Ουρανούς Μετάστασή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

Επίκεντρο των εκδηλώσεων της κορυφαίας εορτής του Θεομητορικού κύκλου στις Ιερές Μονές η του Κορμπόβου όπου πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών όλων των ηλικιών συνέρευσαν ευλαβικά για να ανάψουν ένα κερί ή να εκπληρώσουν ένα τάμα, να ασπασθούν την Εικόνα της Παναγίας μας, υποκλινόμενοι με πίστη, ευλάβεια και σεβασμό στην Χάρη Της, ακούγοντας και συμψάλοντας με υποδειγματική τάξη, ευπρέπεια και κατάνυξη τους υπέροχους ύμνους της εορτής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 15 Αυγούστου 2021 ο  Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών  Χρυσόστομος Χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Κατά το Θείο Κήρυγμα ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε με λόγους επίκαιρους στην εορτή και παρότρυνε όλους να είναι κοντά στην Παναγία και στην Εκκλησία, γιατί μόνο μέσα από αυτό τον δρόμο, θα μπορούν να έχουν ελπίδα και προοπτική.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε επίσης