Τοπικά

Η Καλαμπάκα αποχαιρέτησε τον “δήμαρχο της καρδιάς της”, Χρ. Σινάνη (video-φώτο)

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμπάκας η Εξόδιος Ακολουθία του πρώην δημάρχου Δήμου Μετεώρων (σ.σ. όνομα που ο ίδιος πάλεψε να δώσει στο Δήμο του) Χρήστου Σινάνη.

Οι Καλαμπακιώτες έραναν με λουλούδια το όχημα που μετέφερε τη σορό του στο Ναό, ενώ όρθιοι στα μπαλκόνια τους χειροκροτούσαν την πομπή η οποία έγινε δεκτή με πένθιμα εμβατήρια από τη Φιλαρμονική του Δήμου. Ήταν όλοι τους εκεί, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, άνθρωποι της αγοράς, μα κυρίως ο απλός κόσμος που τόσο αγάπησε ο εκλιπών και τόσο τον αγάπησε κι αυτός εκλέγοντάς τον συνεχώς από το 1998 και αναδεικνύοντάς τον το 2014 δήμαρχο. Απαρηγόρητη η σύζυγός του Ιωάννα με την οποία πέρασε μια ζωή μαζί ο Χρήστος Σινάνης και οι κόρες τους Βασιλική (σύζυγος Κωνσταντίνου Λαμπρογεώργου), Παρασκευή (σύζυγος Χρήστου Τσιότρα) και Νικολέτα (σύζυγος Βασίλη Σακοράφα).

Ποιος ήταν ο Χρήστος Σινάνης

Ο Χρήστος Σινάνης ήταν ο έντιμος, ο ειλικρινής, ο καθαρός, ο γενναιόδωρος άνθρωπος, πολιτικός και οικογενειάρχης που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην περιοχή. Ήταν ο “άρχοντας του τόπου” όπως τον αποκάλεσε στη νεκρολογία του ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, “άρχοντας στην εμφάνιση, άρχοντας και στην ψυχή που με υποδέχθηκε το 2017 ως ο πρώτος πολίτης της πόλης, όταν η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με εξέλεξε στο θρόνο των Σταγών”.

Γεννημένος το 1955 στη Διάβα Καλαμπάκας σπούδασε φαρμακευτική και διατηρούσε Φαρμακείο στην Καλαμπάκα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1994 όταν εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος της Κοινότητας Διάβας.

Το 1998 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Καλαμπάκας με το Συνδυασμό του Δημάρχου Βύρωνα Μπουτίνα και διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχος.

Το 2002 εξελέγη και πάλι δημοτικός σύμβουλος -της μείζονος αντιπολίτευσης αυτή τη φορά- με τον συνδυασμό του Βύρωνα Μπουτίνα.

Υπήρξε πρόεδρος του Β΄ Ιστορικού Συνεδρίου (2002) καθώς επίσης και του Γ΄ Ιστορικού Συνεδρίου (2007).

Από το 2009 (έτος ίδρυσης) έως το 2018 διετέλεσε Πρόεδρος του θεατρικού εργαστηρίου «Επί Σταγών».

Διετέλεσε Δήμαρχος του Δήμου Καλαμπάκας (μετονομάστηκε σε Δήμο Μετεώρων επί θητείας του τον Ιούλιο του 2018) τη δημοτική περίοδο 2014-2019.

Ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. από το 2014.

Διαβάστε επίσης