Τοπικά

Η κεντρική ομιλία του Σωτήρη Παπαχρήστου στην Καλαμπάκα (φώτο)

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας η προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Μετεώρων Σωτήρη Παπαχρήστου με τον συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες».

 

 

 

«Το ταξίδι που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια και πήρε σάρκα και οστά με τους ‘Ανοιχτούς Ορίζοντες’ από ανθρώπους που θέλουν να υπηρετήσουν όλους εσάς. Οι ‘Ανοιχτοί Ορίζοντες’ δημιουργήθηκαν από τον λαό, για να υπηρετήσουν τον λαό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Μετεώρων Σωτήρη Παπαχρήστου:

Συνδημότισσες, συνδημότες

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητές συμπολίτισσες της Καλαμπάκας

 

Καλώς ήρθατε στη συγκέντρωση νίκης!!!

 

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να βρίσκομαι ενώπιόν σας και να ζητώ την ψήφο σας ως υποψήφιος δήμαρχος , στην πόλη που μεγάλωσα…

 

Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση που απευθύνομαι

σε ανθρώπους που μεγαλώσαμε μαζί,

σε ανθρώπους που με γνωρίζουν χρόνια,

σε ανθρώπους με κοινά βιώματα,

σε ανθρώπους που ζούμε από κοινού την εξέλιξη της πόλης της Καλαμπάκας, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη,

γιατί η Καλαμπάκας και ο Δήμος Μετεώρων έχει πολλές προοπτικές εξέλιξης, βιώσιμης ανάπτυξης με τα  Μετεώρα, ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, αλλά και τις ομορφιές και τα πολιτισμικά μνημεία του Δήμου.

 

Οι καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη έπληξαν και τον Δήμο μας,

άλλες περιοχές περισσότερο και άλλες περιοχές λιγότερο.

Ήμασταν δίπλα στους συνδημότες και στις συνδημότισσες χωρίς φωτογράφους , δίχως τυμπανοκρουσίες.

Για να εκλείψουν τα φαινόμενα αυτά ξανά, δεσμευόμαστε ότι θα υλοποιήσουμε σε συνεργασία με την περιφέρεια και άλλους φορείς

ένα σχέδιο δράσης αποκατάστασης των ζημιών με έργα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και όχι να καταστρέφονται μερικά χρόνια αργότερα όπως έγινε με την γέφυρα της Διάβας και με το γεφύρι της Σαρακίνας.

Θα υλοποιήσουμε μια σειρά έργων υποδομών που θα παρέχουν ασφάλεια στη ζωή και στις περιουσίες των συνδημοτισσών και των συνδημοτών.

 

Επίσης, θα υλοποιήσουμε μια σειρά έργων με σκοπό το ανθρώπινο πρόσωπο της πόλης Καλαμπάκας και των χωριών,

Τέτοια έργα θα αφορούν στην ανάπλαση πλατειών και στην κατασκευή νέων, στη συντήρηση των δρόμων εντός των οικισμών και στην πλακόστρωση, όπου απαιτείται, κατασκευή πεζοδρομίων, και πεζόδρομων με ειδικές προδιαγραφές για τα άτομα με ειδικές ανάγκες  και μέριμνα για την πρόσβασή τους σε δημόσιες υπηρεσίες και πολιτισμικούς χώρους, κατασκευή ποδηλατοδρόμων και δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών, συντήρηση, ανάπλαση και δημιουργία νέων χώρων αναψυχής, συντήρηση και αξιοποίηση κτιρίων του δήμου ή άλλων φορέων και οργανισμών, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης και ρύθμιση του κυκλοφοριακού στην πόλη της Καλαμπάκας και του Καστρακίου.

Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθαριότητα με την τοποθέτηση κάδων και καλαθιών και θα αυξήσουμε τους βυθιζόμενους κάδους με σεβασμό στο περιβάλλον υλοποιώντας προγράμματα ανακύκλωσης στην πόλη της Καλαμπάκας αλλά και στα χωριά.

Θα φροντίσουμε για φωτισμό των κοινοτήτων με σεβασμό στο περιβάλλον.

Θα εκσυγχρονίσουμε και θα αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες του δήμου με έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών με την αξιοποίηση των τεχνολογιών.

Θα αναπτύξουμε τις υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας με ιδιαίτερη ευαισθησία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, την τρίτη ηλικία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για την τρίτη ηλικία αναβαθμίζουμε τα ΚΑΠΗ, αξιοποιούμε την τηλεϊατρική και ενισχύουμε το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι».

Για τα παιδιά  δημιουργούμε ΚΔΑΠ του Δήμου και όχι ιδιωτικά

και θα ενισχύσουμε την εκπαίδευση των παιδιών με ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα και διδασκαλία ξένων γλωσσών με κοινωνικά κριτήρια.

Θα δώσουμε ιδιαίτερα βαρύτητα σε άλλους δύο πολύ σημαντικούς τομείς, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Θα δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πολιτιστικών μνημείων με επίκεντρο τα Μετέωρα στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης του πολιτισμού και του τουρισμού, ο οποίος δεν θα περιορίζεται μόνο στα Μετέωρα αλλά θα διαχέεται σε όλο το Δήμο, γεγονός που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις παράτασης της διαμονής των επισκεπτριών και των επισκεπτών στον Δήμο μας. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό μέσω της ψηφιοποίησης των περιπατικών μονοπατιών στα Μετέωρα αλλά και άλλων πολιτιστικών και ορειβατικών μονοπατιών

και θα αναδειχτούν οι παλιές στράτες.

Ακόμη θα μεριμνήσουμε για την καταγραφή και τη συντήρηση «περιθωριοποιημένων» πολιτιστικών μνημείων και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς με ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναρρίχηση, τα ήθη και τα έθιμα κάθε περιοχής και τη στήριξη της βλάχικης γλώσσας.

 

 

 

Το Περιβάλλον αποτελεί μια άλλη προτεραιότητά μας στο πλαίσιο της πολιτικής μας για βιώσιμη ανάπτυξη.

Όταν προστατεύουμε το περιβάλλον, τότε κι αυτό θα μας προστατέψει. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις τοπικές κοινωνίες

θα εφαρμόσουμε πολιτικές υπέρ του περιβάλλοντος.

Η πρόσφατη συμμετοχή μας για την αποφυγή δημιουργίας αιολικού πάρκου στον Τρυγόνα, αποδεικνύει ότι σεβόμαστε το περιβάλλον και το προστατεύουμε.

Πολιτισμός και Περιβάλλον συνδέονται μεταξύ τους και έχουν οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις.

 

Η οικονομία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών.

Θα εφαρμόσουμε οικονομικές πολιτικές για την ευημερία των δημοτών και των δημοτισσών και όχι για την ευημερία των αριθμών.

Θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα παραγωγής με πολιτικές που θα αφορούν στην ενημέρωση των αγροτών, στη δημιουργία υποδομών στη στήριξη των προϊόντων και πολιτικών προώθησή τους .

Θα στηρίξουμε τον τουρισμό με την προώθηση και στήριξη εναλλακτικών μορφών, όπως είναι ο οινοτουρισμός, ο αγροτοτουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός, δημιουργώντας υποδομές, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν στο πλαίσιο μιας ολκληρωμένης/ολιστικής προσέγγισης.

Ο Δήμος μας, εκτός των παγκοσμίως εμβέλειας Μετέωρα διαθέτει διαμάντια διάσπαρτα σε όλες τις περιοχές.

Είναι και περιμένουν να τα αναδείξουμε.

Και εξαρχής αυτό θα κάνουμε.

 

 

Η ανάπτυξη προϋποθέτει εξωστρέφεια γι αυτό θα συνεργαστούμε

με όλους τους όμορους δήμους, αλλά και με άλλους δήμους της χώρας μας και του εξωτερικού.

Θα αξιοποιήσουμε τις σχέσεις μας με τις αδελφοποιημένες πόλεις

και θα σπάσουμε την εσωστρέφεια που χαρακτήρισε τις μέχρι τώρα πολιτικές.

Οι συνεργασίες και οι συνέργειες σε όλα τα επίπεδα αποτελούν αρχές των πολιτικών μας.

 

Η ενημέρωση, η επιμόρφωση και η ευαισθητοποίηση, επίσης αποτελούν βασικές αρχές, στις οποίες βασίζονται οι πολιτικές μας.

Η ενημέρωση των δημοτών και των δημοτισσών είναι αναγκαία για να πάμε μπροστά και η ευαισθητοποίηση είναι αυτή που θα μας διασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και θα προωθήσει την αλληλεγγύη.

 

Πάνω από όλα, όμως, αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

η αρχή που θα διαχέει όλες τις πολιτικές μας και θα αποτελεί το πλαίσιο τους είναι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Διαφάνεια, αξιοκρατία, δικαιοσύνη παντού, σε όλες μας τις πρακτικές.

Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργήσουμε μια εφημερίδα σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή,

στην οποία θα περιλαμβάνονται όλα τα αιτήματα των δημοτών και των δημοτισσών.

Για να γνωρίσουν οι συνδημότες και οι συνδημότισσες τι αιτήθηκαν και τι απέγινε το αίτημά τους.

Να λογοδοτούμε, όπως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε και όχι να κρυβόμαστε πίσω από θέσεις και ασυλίες, αποποιώντας τις ευθύνες μας.

 

Συμπολίτες και συμπολίτισσες της πόλης της Καλαμπάκας

Συνδημότες και συνδημότισσες

Η αγάπη για τον τόπο, η δική μου και των συνεργατών μου,

μας οδήγησαν στην απόφαση να θέσουμε τους εαυτούς μας στην κρίση σας.

Όπως γνωρίζετε από το βίο μας θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο

και όχι να έχουμε κέρδος από την ενασχόλησή μας με τα κοινά. Γιατί έχουμε ως αρχή ότι όταν κερδίζει ο δήμος, θα είμαστε κερδισμένοι και εμείς

Ελάτε μαζί μας

Να Συν εργαστούμε

Να Συν αποφασίσουμε

Να Συν δημιουργήσουμε

Για την πρόοδο και την ευημερία με σεβασμός στον άνθρωπο, το περιβάλλον, τον πολιτισμό.

Για να έχετε λόγο στον Δήμο

 

ΜΑΖΙ…. Όλες και όλοι …

 

Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου

Για την όμορφη και συγκινητική βραδιά

 

ΜΑΖΙ για τη Νίκη

 

 

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης