Τοπικά

Η κρίσιμη ομιλία Σκρέκα επί του προϋπολογισμού. 148.000 νέοι δικαιούχοι στο “Ανακυκλώνω”

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μίλησε στη Βουλή για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2023. Ο Τρικαλινός Υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα, με μια σειρά από δράσεις και αποφάσεις, αναδείχθηκε σε νησίδα σταθερότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας στο ενεργειακό πεδίο.

 

Η Κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, κινήθηκε σε τρεις άξονες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης: Πρώτον, με τη διάθεση 8 δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, δεύτερον, με τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού της χώρας και τρίτον με την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι οι άμεσες επιδοτήσεις της Κυβέρνησης απορροφούν το 100% της αύξησης στα κοινωνικά τιμολόγια, 80% έως 90% της αύξησης στους λογαριασμούς των νοικοκυριών, σχεδόν 80% στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 90% στους αγρότες.
Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι ο καινοτόμος μηχανισμός ανάκτησης των υπερκερδών στην παραγωγή, που εφάρμοσε η Κυβέρνηση και υιοθετήθηκε από την Ευρώπη, έχει αποφέρει πάνω από 2,7 δισ. ευρώ, έσοδα που κατευθύνονται στη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Επιπλέον, ο Τρικαλινός Υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στην αλματώδη πρόοδο της Ελλάδας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τα τελευταία τρία χρόνια αλλά και στις μεγάλες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιεί η Κυβέρνηση, όπως το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», «Εξοικονομώ επιχειρώ» και «Εξοικονομώ -Ανακαινίζω για νέους».
Τέλος, ο κ. Σκρέκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση για την προστασία του περιβάλλοντος, στον τομέα των δασών, τη διαχείριση των αποβλήτων και τη χωροταξία.
Κλείνοντας ο Τρικαλινός Υπουργός, τόνισε: «Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία δημιουργούν το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες».

Κώστας Σκρέκας: 148 χιλιάδες νέοι δικαιούχοι στο Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Συνολικά πάνω από 380 χιλιάδες νοικοκυριά μέχρι σήμερα

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την ένταξη 148.325 νέων ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων.

Όπως είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η εξαιρετικά επιτυχημένη δράση ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών επεκτείνεται με τη διάθεση επιπλέον 136,6 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», σχεδόν διπλασιάζεται, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Συνεπείς στη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εντάσσουμε επιπλέον 148 χιλ. δικαιούχους στη μεγαλύτερη δράση αντικατάστασης και ανακύκλωσης ενεργοβόρων συσκευών στη χώρα. Συνολικά, πάνω από 380 χιλ. νοικοκυριά έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας στο «Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή», διπλασιάζουμε σχεδόν τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος, που αγγίζει σήμερα, τα 287 εκατ. ευρώ».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης