Ροή Τοπικά

Η Νεανική Χορωδία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας στη μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν περισσότεροι από 15.000 θεατές που παρακολούθησαν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο τη μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Αττικής.

            

1922 χορωδοί ένωσαν τις φωνές τους με μπροστάρηδες τον Δημήτρη Μπάση, την Αρετή Κετιμέ, τη Σοφία Μάνου, τον Κωνσταντίνο Βελιώτη και αφηγητή τον Θανάση Βισκαδουράκη κάτω από τους ήχους της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και την ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα με το υπερθέαμα που προσέφεραν στο κοινό.

            Σ’ όλη αυτή την μουσική πανδαισία έδωσε δυναμικό παρόν και η νεανική Χορωδία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων υπό τη Διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Πλαστάρα, μαζί με άλλες 55 χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα που πλαισίωσαν την εκδήλωση.

            Στη συνέχεια η χορωδία την Κυριακή το πρωί έψαλλε τη Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο Ναό της Αναλήψεως στο Βύρωνα (Μετόχι της Σιμωνόπετρας) ανταποδίδοντας την αγάπη των πατέρων της Μονής και στη συνέχεια στον πανέμορφο αύλειο χώρο παρουσίασε το έργο που ανέβασε πριν μια εβδομάδα στα Τρίκαλα, «Σμύρνη… 100 Χρόνια μετά…». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτοι κάτοικοι που εγκαταστάθηκαν γύρω από το Ναό της Αναλήψεως στο Βύρωνα ήταν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας…

            Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και προ παντός σε όλα τα παιδιά της χορωδίας για τις πανέμορφες στιγμές που μας χαρίζουν !!!

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΥΠΑΡΧΕΙ 5/ΛΕΠΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ
 

https://www.mediafire.com/file/lj4lrfd9i1otzr0/%25CE%259A%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25BC%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25BF_2022.mp4/file

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης