Τοπικά

Η παράταξη Κρεμμύδα για τις εξελίξεις στην πόλη

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έγινε συζήτηση, με αφορμή την τριμηνιαία έκθεση προϋπολογισμού, για την πορεία του τεχνικού προγράμματος. Για άλλη μια φορά ο δείκτης της αποτελεσματικότητας είναι περίπου στο 10%. Ένα νούμερο που παραμένει σταθερό τα τελευταία χρόνια και το οποίο συγκριτικά με τις μεγάλες εξαγγελίες της δημοτικής αρχής, είναι εξαιρετικά χαμηλό.

 

Όταν διαβάζουμε κάθε χρόνο, με πομπώδεις ανακοινώσεις, για τα μεγαλύτερα μέχρι στιγμής τεχνικά προγράμματα, είναι αυτονόητο ότι η προσδοκία των πολιτών είναι αυτά να υλοποιηθούν και να υλοποιηθούν σε σχετικά άμεσο χρονικό διάστημα από τα διθυραμβικά δελτία τύπου.

Ήδη προεκλογικά διαβάζαμε για την ανάπλαση του Ληθαίου και των πλατειών, έργα τα οποία θα είχαν ολοκληρωθεί κατά τις δηλώσεις του Δημάρχου ως το 2020 , όταν οι άλλες πόλεις της Θεσσαλίας είχαν ήδη ολοκληρώσει αντίστοιχα έργα. Και τα ξαναδιαβάσαμε και τα ξανακούσαμε πολλές φορές έκτοτε.

Να τονιστεί ότι αντιλαμβανόμαστε τις αγκυλώσεις της κεντρικής διοίκησης και των χρηματοδοτικών εργαλείων. Αυτό όμως το αντιλαμβάνεται και η δημοτική αρχή και συνεπώς θα πρέπει να είναι πιο εγκρατείς με τις δεκάδες εξαγγελίες για τα ίδια έργα, για τα οποία ακόμα δεν έχουν μπει οι εργολάβοι.

Το ίδιο ισχύει φυσικά για πολλά από τα – όπως φαίνεται – προχειροσχεδιασμένα πλάνα της, όπως είναι και η περίπτωση της ελεγχόμενης στάθμευσης, η οποία θα εκκινούσε τον περασμένο Μάιο.

Αλήθεια επιμένει ακόμη η δημοτική αρχή του κ. Παπαστεργίου ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη μας εφαρμόζοντας την  ελεγχόμενη στάθμευση ή τελικά έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα όπως λέμε εμείς;

Μετά από τόσα χρόνια θεωρούμε απαραίτητη τη μετάβαση από τη δημιουργία εντυπώσεων στην παραγωγή αποτελεσμάτων. Πραγματικά ευχόμαστε προς όφελος του Δήμου στο τέλος του έτους αυτό το 10% να έχει ριζικά αλλάξει.

Το γραφείου τύπου

                                                                      «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης