Τοπικά

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε ενίσχυση αναχωμάτων του Ληθαίου ποταμού

Νέο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της ΠΕ Τρικάλων ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «ενίσχυση αναχωμάτων του Ληθαίου ποταμού», προϋπολογισμού 1.557.675,85 ευρώ, με χρηματοδότηση από τον κωδικό 2021ΣΕΠ81700003 της ΣΑΕΠ817.

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών και εγκαταστάσεων καθώς και την αποκατάσταση των προαναφερομένων βλαβών, προβλέπονται εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων μετά από σχετική εντολή της υπηρεσίας και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ήτοι καθαρισμός κοίτης ποταμού από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις, αποκατάσταση συρματοκιβωτίων και συρματοκυλίνδρων, αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων, εργασίες για την αποκατάσταση κυκλοφορίας στα αναχώματα, προστασία θεμελίων γεφυρών. Όλες οι εργασίες θα γίνουν σύμφωνα με τα συμβατικά τεύχη, τις ισχύουσες προδιαγραφές και τις υδραυλικές μελέτες στις θέσεις των γεφυρών και σε άλλες θέσεις, όπου υπάρχουν κατά μήκος του Ληθαίου ποταμού.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα ποτάμια

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και ενίσχυσης αναχωμάτων  σε Πορταϊκό και Πηνειό ποταμό από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Δεκάδες μηχανήματα βρίσκονται καθημερινά σε πολλά σημεία των ποταμών αποκαθιστώντας προβλήματα, καθαρίζοντας τις κοίτες από φερτά υλικά, αλλά και ενισχύοντας τα αναχώματα, ώστε να ισχυροποιηθεί η άμυνα απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης συντονίζει καθημερινά τις εντατικές εργασίες και επισημαίνει πως «έχουμε ρίξει όλο το βάρος στην αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε η πρόσφατη μεγάλη κακοκαιρία, αλλά και την ταυτόχρονη ενίσχυση των αναχωμάτων, με στόχο την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Είναι μία διαρκής προσπάθεια που θα συνεχιστεί και το ερχόμενο διάστημα, διαθέτοντας κάθε μέσο που υπάρχει για την επιτάχυνση των εργασιών, αλλά και την άμεση αντιμετώπιση θεμάτων όπου προκύπτουν.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις και είμαστε σε διαρκή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς για την όσο το δυνατό ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές σε όλο το Νομό».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης