Τοπικά

Θανάσης Λιούτας: Αυξάνεται το όριο των οφειλών για συνταξιοδότηση

Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έρχεται η δυνατότητα για συνταξιοδότηση των μη μισθωτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών στον e-ΕΦΚΑ, έως 30.000 ευρώ (από 20.000 ευρώ που ισχύει σήμερα), και για τους αγρότες έως 10.000 ευρώ (από 6.000 ευρώ που ισχύει σήμερα), με αυστηρά κριτήρια διαπίστωσης της πραγματικής αδυναμίας πληρωμής.

 

 

Πρόκειται για ένα ζήτημα, για το οποίο ο Τρικαλινός Βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, «έτρεξε» πάρα πολύ, φέρνοντάς το, ως θέμα συζήτησης, και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ήταν και ο κύριος καταλύτης ώστε αυτή η ρύθμιση να γίνει πραγματικότητα.

 

«Το γεγονός ότι στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έρχεται η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί τη θετική έκβαση μιας μεγάλης προσπάθειας, με διαδοχικές συναντήσεις εργασίας, με όλους τους Υπουργούς Εργασίας και βεβαίως με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό μας που πάντα δίνει λύσεις».

 

«Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί», τονίζει ο Θανάσης Λιούτας, «ότι έρχονται:

 

– η δεύτερη για φέτος έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά

 

– η κατάργηση της περικοπής του 30% της σύνταξης του εργαζόμενου συνταξιούχου και η θέσπιση μη ανταποδοτικού πόρου υπέρ e-ΕΦΚΑ – υπολογιζόμενου επί του εισοδήματος από την ασφαλιστέα εργασία και το οποίο θα ευνοήσει τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων συνταξιούχων

 

– η επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και

 

– η επέκταση του επιδόματος μητρότητας της ΔΥΠΑ για 9 μήνες και στις μη μισθωτές μητέρες (αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες)».

Ζήτημα για το οποίο ο ίδιος ο Θανάσης Λιούτας είχε υπογραμμίζει την κρίσιμη σημασία του.

 

«Στηρίζουμε τους συνταξιούχους μας. Στηρίζουμε όλους τους συμπολίτες μας. Χρέος μας, η πολιτική που θα οδηγεί πάντα σε αύξηση του εισοδήματος και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης