Τοπικά

Θανάσης Λιούτας: Να αποζημιωθούν αγρότες από τις ζημιές που προκαλούν οι αγριόχοιροι

Την ανάγκη να αποζημιωθούν οι γεωργοί μας από τις τεράστιες καταστροφές που προκαλεί στο φυτικό κεφάλαιο ο ανεξέλεγκτος υπερπληθυσμός των αγριόχοιρων και στην περιοχή μας, υπογράμμισε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

 

 

Σε δια ζώσης συζήτηση που πραγματοποίησαν, ο κ. Λιούτας και ο κ. Γεωργαντάς, στη Βουλή των Ελλήνων, ο Τρικαλινός Βουλευτής περιέγραψε στον κ. Υπουργό, την τεράστια έκταση που λαμβάνουν οι ζημιές από αγριόχοιρους και στον τόπο μας. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Λιούτας περιέγραψε τις σοβαρότατες καταστροφές που παρατηρούνται σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές του Νομού μας σε πολλές καλλιέργειες, πχ. καλλιέργειες καλαμποκιού κα.

Ο Θανάσης Λιούτας ζήτησε από τον κ. Γεωργαντά άμεσα να ενταχθεί η ζημιά που προκαλείται από αγριόχοιρο στις επιλέξιμες αποζημιώσεις του φυτικού κεφαλαίου ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κόστος που επωμίζονται οι αγρότες μας από τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων.

Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που δημιουργείται τα τελευταία χρόνια από τις ζημιές που προκαλούνται από τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων και έδωσε τη διαβεβαίωση στον Τρικαλινό Βουλευτή ότι αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλία ώστε να το θέσει προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση – για να ενταχθεί ως επιλέξιμη ζημία και να αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ – ώστε να βρεθεί επιτέλους λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα πολλών αγροτικών νοικοκυριών του Νομού μας.

Διαβάστε επίσης