Τοπικά

Θανάσης Λιούτας: Να συμπεριληφθούν όλοι οι χοιροτρόφοι στην αποζημίωση de minimis λόγω Κορωνοϊού

Συνεχής είναι η επικοινωνία του Βουλευτή Θανάση Λιούτα με ανώτερα στελέχη του Πρωθυπουργικού Γραφείου, με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Δημήτρη Μελά, με σκοπό να διορθωθούν προβλήματα που ανέκυψαν και να συμπεριληφθούν περισσότεροι χοιροτρόφοι και εκτροφείς μαύρου χοίρου στη de minimis αποζημίωση λόγω Κορωνοϊού, η οποία ανακοινώθηκε λίγες εβδομάδες πριν.

 

Συγκεκριμένα τα ζητήματα, τα οποία θέτει ο κ. Λιούτας στο τραπέζι των συζητήσεων, είναι να πληρωθούν και:

Α. Όσοι δεν έχουν δήλωση ΟΣΔΕ, αλλά έχουν δηλώσει το ζωικό τους κεφάλαιο (χοίρους και μαύρους χοίρους) στο Κτηνιατρείο,

Β. όσοι δεν έχουν πιστοποίηση για μαύρο χοίρο και

Γ. όσοι έχουν εκ παραδρομής κάνει λάθος στις αιτήσεις τους και υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στη δήλωση στο Κτηνιατρείο και στη δήλωση ΟΣΔΕ.

Γενικότερα ο κ. Λιούτας ζητά να πληρωθούν όλοι οι χοιροτρόφοι, καθώς πρόκειται για μια κτηνοτροφική ομάδα, η οποία αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η ζήτηση για χοίρους έχει μειωθεί – και λόγω των lockdown στη χώρα και λόγω της δραματικής μείωσης των εξαγωγών. Το κόστος της παραγωγής έχει αυξηθεί πολύ και οι τιμές έχουν μειωθεί. Τα παραπάνω έχουν διαμορφώσει μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση για τους χοιροτρόφους μας, εξηγεί ο Θανάσης Λιούτας, και η συμπερίληψη όλων στις αποζημιώσεις, θα αποτελέσει μια βασική στήριξη για εκείνους αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης