Τοπικά

Θετική στον covid-19 Μοναχή από Μονή των Μετεώρων

Κρούσμα κορωνοϊού βεβαιώθηκε την Πέμπτη στη Μοναστική Πολιτεία των Αγίων Μετεώρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr αδελφή μιας εκ των Μονών βρέθηκε θετική στον covid-19 και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου και νοσηλεύεται στην ειδικά διαμορφωμένη κλινική.

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος μιλώντας στο trikalavoice.gr σημειώνει πως “οι Μονές των Μετεώρων, όπως και όλες οι Μονές της Μητρόπολής μας, τηρούν και στα δυο κύματα της πανδημίας, και αυτό της περασμένης άνοιξης, και αυτό που ξέσπασε τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και τους κανόνες υγιεινής που οι επιστήμονες μας προτείνουν.

Επί μακρόν μάλιστα παρέμειναν κλειστές για τους προσκυνητές, περιορίζοντας οι αδελφότητες τις επαφές τους στο ελάχιστο. Ωστόσο δεν παραμένουν αποκομμένες από τον «έξω κόσμο» και μέσα και από αυτές τις ελάχιστες επαφές προέκυψε κρούσμα. Στη Μονή γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες απολύμανσης, ενώ και τα λοιπά μέλη της αδελφότητας θα εξεταστούν. Παραμένουμε προσευχόμενοι να ελεήσει ο Πανάγαθος Θεός και να τελειώσει γρήγορα και αυτή η δοκιμασία, της πανδημίας του κορωνοϊού, για όλη την ανθρωπότητα”.

 

 

 

Διαβάστε επίσης