Τοπικά

Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε 8χρονο παιδάκι στα Τρίκαλα

Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε παιδάκι 8 ετών  στα Τρίκαλα κατά τη χθεσινή διενέργεια rapid test από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε στον έλεγχο που έγινε στο τζαμί.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των χθεσινών τεστ και η διάμεση ηλικία:

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν  239 Rapid Test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΥΡΣΟΥΜ ΤΖΑΜΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πραγματοποιήθηκαν 168 Rapid Test και καταγράφηκε 1 θετικό. Πρόκειται για  αγόρι ηλικίας 8 ετών.

ΣΤΟ Ε ΚΑΠΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πραγματοποιήθηκαν 113  Rapid Test και καταγράφηκε 1 θετικό. Πρόκειται για   άνδρα ηλικίας 56 ετών.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Πραγματοποιήθηκαν 256  Rapid Test και καταγράφηκαν 6 θετικά. Πρόκειται για  5 γυναίκες και 1 άνδρα με διάμεση ηλικία τα 31 έτη.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκαν 51 Rapid Test και καταγράφηκαν 2 θετικά. Πρόκειται για 1 γυναίκα και 1 άνδρα με διάμεση ηλικία τα 22 έτη.

ΣΤΟ ΚΑΚΟΠΛΕΥΡΙ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Πραγματοποιήθηκαν 66 Rapid Test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Αύξηση των κρουσμάτων παιδιών και εφήβων

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Ελλάδα, τα κρούσματα μεταξύ 4 και 18 ετών αυξήθηκαν τον Ιούλιο, αλλά όχι και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ και οι θάνατοι. «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν φαίνεται να “χτυπά” περισσότερο τα παιδιά. Παρά όλα αυτά, έχουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στους νέους κάτω των 17 ετών λόγω της κυκλοφορίας της μετάλλαξης Δέλτα, της αυξημένης κινητικότητας της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας και του εμβολιασμού των μεγαλύτερων ηλικιών» λέει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Θεοδωρίδου.

«Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών παιδιών και εφήβων μετά το άνοιγμα των σχολείων λόγω των αυξημένων ελέγχων, την αύξηση της κινητικότητας», ανέφεραν, ενώ αναμένονται περαιτέρω επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την πλήρη έκταση της νόσου, όπως ο μακροχρόνιος covid στην υγεία παιδιών και εφήβων.

 

Διαβάστε επίσης