Τοπικά

Θρήνος στην Πάρο για τον Καλαμπακιώτη τέως δήμαρχό της

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Πάρου από το χαμό του Χρήστου Βλαχογιάννη, του εκ της Διάβας Καλαμπάκας καταγομένου, ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια δήμαρχος στο νησί.

Ο Χρήστος Βλαχογιάννης προσβλήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου από τον κορωνοϊό, όταν και ήρθε στη Διάβα για να δει τη μητέρα του λίγο πριν αυτή αποβιώσει. Με το που εκδήλωσε συμπτώματα covid-19 μεταφέρθηκε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου παρέμεινε διασωληνωμένος  για τρεις  εβδομάδες, για να καταλήξει το βράδυ του Σαββάτου.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Βλαχογιάννης

Ο Χρήστος Βλαχογιάννης γεννήθηκε το 1954 στη Διάβα Τρικάλων και ήταν απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας. Το 1977 – 1978, διορίστηκε και υπηρέτησε ως δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Σωτήρων Πάρου. Εγκαταστάθηκε στο νησί στο οποίο δημιούργησε οικογένεια. Εκλέχτηκε Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα Μάρπησσας το 1990 και διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Κοινότητας έως το 1998 .Το 2002 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πάρου και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2003 έως το 2007. Έως το Σεπτέμβριο του 2014 διετέλεσε δήμαρχος Πάρου.

Όπως αναφέρει ο parianostypos.gr  “ο Χρήστος Βλαχογιάννης άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του από όποιες δημόσιες θέσεις κι αν υπηρέτησε το νησί. Άνθρωπος βαθιά καλλιεργημένος, χαμηλών τόνων, μετριοπαθής, διαλλακτικός και ταπεινός, με ήθος και καθαρό πνεύμα, είχε φίλους από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Ως δήμαρχος, προσπάθησε να περάσει στην παριανή κοινωνία πλέον του έργου του – που αφορούσε στην επίλυση των καθημερινών και μακροχρόνιων προβλημάτων της Πάρου – το ενωτικό πνεύμα και τη συλλογικότητα που οφείλουν να διέπουν κάθε δημόσια δράση. Αυτή είναι η πολυτιμότερη παρακαταθήκη του στην κοινωνία του νησιού. Η Πάρος θα τον θυμάται πάντοτε ως έναν άνθρωπο μειλίχιο, δοτικό, πιστό στις αρχές και στις αξίες του, που πρόσφερε στον τόπο κυρίως χάρη στην ενωτικότητα που εξέπεμπε, την ποιότητα του χαρακτήρα του και την ηπιότητα που τον έκανε να ξεχωρίζει ως δημόσια προσωπικότητα. Καλό του ταξίδι.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα parianostypos.gr και οι συνεργάτες της, εκφράζουν βαθύτατα, ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος”.

Διαβάστε επίσης