Τοπικά

Ιστορική μέρα. Παραδόθηκε η ΤΑΞΥΠ για να γίνει Μουσείο

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Τρικκαίων το πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής του κτηριακού συγκροτήματος στο πρώην στρατόπεδο Πούλιου (πρώην Ταξιαρχία Υποστηρίξεως -ΤΑΞΥΠ) όπου πρόκειται να στεγαστεί το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων.

 

Από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού το κτίριο παρέλαβε επιτροπή αποτελούμενη από την κ. Κρυστάλλω Μαντζανά, Αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της ΕΦΑ Τρικάλων, ως Πρόεδρο και μέλη τους κ.κ. Αναστάσιο Παπαγεωργίου, Πολιτικό Μηχανικό, Αν. Προϊστάμενο του Τμήματος Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Ο.Δ.Α.Π. και Κων/νο Πατσαρούχα, Πολιτικό Μηχανικό του Τμήματος Μελετών & Έργων του Ο.Δ.Α.Π. ενώ υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων παρέλαβαν τα κτίρια που περιέρχονται στο Δήμο. Από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το κτίριο παρέδωσε επιτροπή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ/ΔΠ-ΔΜ/ΤΥΣ).

Αφού εκπονηθούν οι απαιτούμενες μελέτες για την αποκατάσταση του κτιρίου και τη μετατροπή του σε Διαχρονικό Μουσείο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, το έργο προγραμματίζεται να υλοποιηθεί στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο 2021-2027. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί ένα ουσιαστικό κενό στο θέμα της προβολής και ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Διαβάστε επίσης