Ροή Τοπικά

Κάθε γωνιά και… νέα πολυκατοικία στα Τρίκαλα!!!

Ανάσα για την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή μας η αναδρομική αναστολή του Φ.Π.Α..

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr αυτήν την περίοδο ανεγείρονται περίπου… δέκα (10) οικοδομές στην πόλη των Τρικάλων και ετοιμάζονται για να ξεκινήσουν εργασίες σε άλλες τόσες τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Την αναστολή του Φ.Π.Α. προσδοκούσε ολόκληρη η κτηματαγορά και η οικοδομή, κλάδος που χτυπήθηκε ανελέητα την περίοδο της 10ετούς και πλέον κρίσης.

Η αναδρομική αναστολή του ΦΠΑ και στις παραδόσεις νεόδμητων ακινήτων τα οποία είχαν οικοδομηθεί με άδειες που είχαν εκδοθεί από την 1η Ιανουαρίου 2006 δίνει επιπλέον ώθηση στην αγορά ακινήτων, καθώς θα μπορούν να πουληθούν εύκολα, με φόρο μεταβίβασης και συντελεστή μόλις 3% θα εφαρμοστεί και τα απούλητα νεόδμητα ακίνητα που είχαν χτιστεί πριν ξεσπάσει η κρίση.

Εντωμεταξύ η αναστολή του ΦΠΑ θα ισχύσει και για τις οικοδομικές άδειες οι οποίες θα εκδοθούν έως και το τέλος του 2022.

Στα Τρίκαλα οι ανάγκες για διαμερίσματα και σπίτια είναι πολύ μεγάλη, η ζήτηση τεράστια και η προσφορά μικρή. Θεωρείται δε, ότι με τις νέες οικοδομές που ανεγείρονται θα καλυφθεί ως ένα βαθμό μόνο η ζήτηση.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης