Τοπικά

Κίνητρα για επενδύσεις ανακοινώνει ο Σκρέκας

Το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε με νέα κίνητρα την εξωστρεφή βιομηχανία και μεταποίηση, που θα ενσωματώνει έρευνα, καινοτομία και τεχνολογία και θα διασυνδέεται με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου GES2023.

 

 

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «έχουν να γίνουν πολλά ακόμη, στον κλάδο κυκλικής οικονομίας» και πρόσθεσε ότι η βιομηχανία της Ελλάδας είναι σημαντική για την οικονομική ανάπτυξη που θα φέρει θεσεις εργασίας και ευημερία.

Όπως είπε, «είναι μύθος ότι η Ελλάδα δεν παράγει. Παράγει, ίσως όχι σε μεγάλες ποσότητες, αλλά παράγει τα πάντα και στοχεύουμε να μπούμε με έμφαση στην παραγωγή πρώτων υλών, εξοπλισμού και μηχανημάτων για να απεξαρτηθούμε από τις εισαγωγές».

Ο υπουργός σημείωσε ακόμη: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την Ελλάδα, καθώς έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση από μαύρο πρόβατο, αλλά ακόμη δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Χρειαζόμαστε πολλά χρόνια με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Επιπλέον υπογράμμισε πως το να ακολουθεί και να ενσωματώνει μια εταιρεία, τους κανόνες ESG, αυτό την κάνει πιο ανταγωνιστική, καθώς ο καταναλωτής είναι διατεθημένος να αγοράσει από εταιρείες που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης