Ροή Τοπικά

Καθηγητής Εντατικής: «Οι μισοί από τους διασωληνωμένους θα πεθάνουν»

Σε μια δήλωση που προκαλεί έντονο προβληματισμό προχώρησε ο καθηγητής πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας ότι περίπου 40% των διασωληνωμένων θα καταλήξει.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, τόνισε ότι «οι 200 από τους 480 διασωληνωμένους με κορωνοϊό στη χώρα μας θα πεθάνουν» και σε αυτούς θα προστεθούν και όσοι καταλήξουν ενώ νοσηλεύονται σε απλές μονάδες.

«Προφανώς θα αυξηθούν οι νεκροί, όμως αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτή τη φάση. Ας μας γίνει το μάθημα πάθημα, ώστε να μην ξαναφτάσουμε εδώ», διεμήνυσε και υπογράμμισε ότι «η καραντίνα είναι αποτελεσματική όσο ο κάθε ένας από εμάς τηρεί τα μέτρα, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη». Πρόσθεσε ότι υπάρχει τεράστια διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα και πρέπει να ελεγχθεί.

Σημειώνεται ότι στα Τρίκαλα και οι 10 κλίνες της ΜΕΘ Covid-19 είναι κατειλημμένες, ενώ νοσηλεύονται πάνω από 40 άτομα στην κλινική covid-19 του Νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης
NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο