Τοπικά

Καμία σωτηρία!… Έσπασαν τα δέντρα στο πάρκο του Πυργετού (φώτο)

Την ώρα που όλη η Ελλάδα θρηνεί για τα καμένα δέντρα, άγνωστος/η ή άγνωστοι/ες φρόντισαν να δηλώσουν με τον χειρότερο τρόπο την παρουσία τους με βανδαλισμό. Πέντε από τα δέντρα στο πάρκο του Πυργετού βρήκε το πρωί της Πέμπτης 19 Αυγούστου 2021 το προσωπικό του τμήματος Αστικού Πρασίνου του Δήμου Τρικκαίων.

 

Ο προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων, Σωτήρης Χελιδώνης, τόνισε ότι βρήκε τα δέντρα στην άθλια αυτή κατάσταση: κομμένα επίτηδες, σπασμένα στη μέση. Επρόκειτο για μία φλαμουριά και 4 κελετέριες, με ηλικία 8 ετών. Είχαν γλιτώσει από έναν άλλον βανδαλισμό, το 2015, όταν πάλι κάποιοι ασυνείδητοι/ες φρόντισαν να σπάσουν στη μέση 29 δέντρα.
Οι λέξεις προφανώς και δεν μπορούν να περιγράψουν τα αισθήματα κάθε πολίτη, μπροστά σε αυτό το θέαμα.

Ο Δήμος Τρικκαίων προσπαθεί συνεχώς να φροντίζει το πράσινο, να το αυξάνει ποσοτικώς και να το περιποιείται, συνεργαζόμενος και με τους πολίτες.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, όμως, εκλείπουν οι χαρακτηρισμοί.
Το 2015 ο Δήμος Τρικκαίων αναπλήρωσε τα σπασμένα δέντρα, διοργανώνοντας μαζική δεδροφύτευση σε συνεργασία με τον Σύλλογο και τους κατοίκους.
Και τώρα θα δέντρα θα αναπληρωθούν, επισημαίνει ο κ. Χελιδώνης, συνεχίζοντας όλη την προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων, να ομορφύνει ακόμη περισσότερο πάρκο που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες τρικαλινούς και τρικαλινές για άθληση, περίπατο, αναψυχή.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης