Τοπικά

Καμίνι τα Τρίκαλα-Έκκληση Σκρέκα για εξοικονόμηση ενέργειας

“Φλέγονται” τα Τρίκαλα για… πολλοστή συνεχόμενη μέρα καθώς το φετινό καλοκαίρι καταγράφεται ως το πιο θερμό των τελευταίων ετών.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 6 το απόγευμα της Κυριακής ο υδράργυρος παρέμενε σταθερά πάνω από 40°C, ενώ δυστυχώς οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι για ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες από αύριο.

Σε επίπεδα ρεκόρ οδηγούν τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, οι υψηλότατες θερμοκρασίες που έχει φέρει το κύμα καύσωνα που σαρώνει όλη την χώρα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα να τονίζει ωστόσο πως  δεν υπάρχει προγραμματισμός για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Σκρέκας σημειώνει πως το βράδυ της Δευτέρας η ζήτηση εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 10.000 μεγαβατόρες ενώ τις προηγούμενες ημέρες ήταν 20% και 35% χαμηλότερη και διαβεβαίωσε ότι το ηλεκτρικό σύστημα είναι θωρακισμένο, οι θερμικές μονάδες της ΔΕΗ που είναι απαραίτητες για να παρέχουν ενέργεια είναι διαθέσιμες, ενώ ο ΑΔΜΗΕ και η ΔΕΔΔΗΕ με όλο τους το προσωπικό βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστεί το όποιο θέμα προκύψει.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για εξοικονόμηση ενέργειας κυρίως τις βραδινές ώρες από τις 9 έως τις 12, κλείνοντας τα περιττά φώτα και ρυθμίζοντας τα κλιματιστικά σε σταθερή θερμοκρασία 26 βαθμών Κελσίου. Στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος για μπλακ άουτ απάντησε ότι έχει γίνει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να διασφαλιστεί ότι η ενέργεια που χρειάζεται υπάρχει διαθέσιμη και από την παραγωγή των εργοστασίων αλλά και με εισαγωγές όπου χρειάζεται.

Διαβάστε επίσης