Ροή Τοπικά

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση

Τι αναφέρει η τελευταία ενημέρωση σχετικά με την υποψία κρουσμάτων κορωνοϊού, λόγω επίσκεψης φορέα αυτού.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή η απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα καθηγητές, φοιτητές και προσωπικό τηρούν πιστά τις οδηγίες και το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, ενώ ορισμένοι εξ αυτών παραμένουν προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σημειώνεται ότι το θέμα ξέσπασε μετά την επιβεβαίωση ότι ξένος καθηγητής που βρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και παρέμεινε επί διήμερο στην πόλη επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα και νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο των Αθηνών (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά).

Εντωμεταξύ σε δραματική επιστολή του ο πρόεδρος του Τμήματος Νίκος Διγγελίδης αναφέρει:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία απολύμανσης των χώρων του Τμήματος από ειδικό συνεργείο (φωτογραφίες ενδεικτικά παρακάτω). 

Για καθαρά προληπτικούς λόγους που σχετίζονται με πιθανή επαφή του επισκέπτη/φορέα, που αποδείχθηκε κρούσμα του ιού, με πολύ λίγα άτομα του προσωπικού μας, τα οποία δεν έχουν κάποιο σύμπτωμα, ωστόσο, τηρώντας επί το αυστηρότερο τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ  τους έχει ζητηθεί προληπτικά να μείνουν σπίτι τους, το Τμήμα θα παραμείνει κλειστό, συμπεριλαμβανομένων και των διοικητικών υπηρεσιών για 14 μέρες.

Μετά από σειρά παραπλανητικών και ψευδών ειδήσεων αλλά και φαινομένων bullying σε μέλη ή φοιτητές του Τμήματος ή απλούς ανθρώπους της πόλης των Τρικάλων, είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε ότι α) η συγκεκριμένη εκδήλωση στις 7-8/3 έγινε σε χρόνο όπου ακόμη δεν υπήρχε κάποια απαγόρευση ανάλογη με αυτή που λάβαμε την Τρίτη 10/3, ενώ δεν υπήρχε η εικόνα που υπάρχει σήμερα στις 13/3, β) ο οργανωτής της εκδήλωσης δε γνώριζε εκ των προτέρων που είχε ταξιδέψει ο άνθρωπος που αποδείχθηκε χθες ότι ήταν τελικά κρούσμα κορωναϊού, στον οποίο ευχόμαστε φυσικά να αναρρώσει και να ξεπεράσει αυτή την περιπέτεια. 

Από τη στιγμή που ελήφθη η πληροφορία για το κρούσμα στην Αθήνα που ήταν επισκέπτης στο Τμήμα μας, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, έχουν ενημερωθεί όσοι ήταν απαραίτητο να ενημερωθούν κι έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες, τόσο από το Πανεπιστήμιο όσο και από τις αρμόδιες αρχές οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ιχνηλάτηση επαφών.

Προς αποφυγή παραπληροφόρησης, ουδείς φοιτητής ή μέλος του προσωπικού δεν έχει συμπτώματα, ούτε νοσεί κατά την παρούσα στιγμή. Όσοι συμπεριλαμβάνονται στα προληπτικά μέτρα που αναφέρθηκαν παραπάνω βρίσκονται σπίτι τους. Έχουμε όλοι ευθύνη να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα κι ελπίζω ότι τελικά θα αποφέρουν θετικά αποτελέσματα για το καλό όλων μας.

Είναι βέβαιο ότι στη συγκεκριμένη πανδημία θα δοκιμαστεί όχι μόνο η υγεία μας, αλλά και η ικανότητά μας να διατηρούμε πραγματικά την ψυχραιμία μας παίρνοντας τις κατάλληλες αποφάσεις και αποφεύγοντας φαινόμενα αδικαιολόγητου πανικού. Επίσης, θα χρειαστεί να ελέγχουμε, όπως πάντα, την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των πληροφοριών που δεχόμαστε κάτω από τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε σήμερα.

Όπως έχετε διαπιστώσει, εδώ και 2 μήνες (όταν ακόμα το θέμα ήταν στην Κίνα), στο Τμήμα μας είχαμε λάβει μια σειρά από μέτρα όπως προμήθεια αντισηπτικού, οδηγίες σε προσωπικό και φοιτητές, ειδικές οδηγίες στις καθαρίστριες ώστε να διατηρούνται όλες οι επιφάνειες καθαρές, ειδικές οδηγίες σε φοιτητές που επέστρεφαν από το εξωτερικό να μείνουν προληπτικά σπίτι, ακυρώσαμε μια σειρά από εκδηλώσεις κτλ.

Το μόνο που φαίνεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία που αναπτύσσεται ταχύτατα είναι η συμμόρφωση με τις αποφάσεις που λαμβάνονται με τη συνδρομή της επιστήμης και προς το παρόν, πέραν των οδηγιών που γνωρίζετε, λέγεται «ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ», ενημερώνομαι, δρω υπεύθυνα και με σεβασμό στους άλλους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Πρυτανικές Αρχές, την αστυνομία, τα μέσα ενημέρωσης που τιμούν την έννοια της εγκυρότητας και φυσικά τους συναδέλφους, το προσωπικό του Τμήματος, τους φοιτητές για τη θετική τους συμβολή – αυτές τις στιγμές, όλοι χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Μέχρι νεωτέρας, εκ μέρους της διοίκησης του Τμήματος,

Ν. Διγγελίδης»

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης