Τοπικά

Καταγγελία Αβραμόπουλου για διαγωνισμό στην Καλαμπάκα-Τι απαντά ο Αλέκος

Με τη φράση “Ντροπή. 204.943,66 € περισσότερα θα πληρώσουν φέτος οι Καλαμπακιώτες για τα απορρίμματα” ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή του Θοδωρή Αλέκου, αλλά και όσους στήριξαν με την ψήφο τους, τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Δύναμη Ευθύνης” αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός που είχε κηρύξει για την αποκομιδή των απορριμμάτων, με πρωτοφανείς όρους η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μετεώρων και ο… ένας και μοναδικός ενδιαφερόμενος αναλαμβάνει το έργο έναντι του ποσού των 424.642,96 €.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον συντάκτη του διαγωνισμού, κυρίως δε στη Δημοτική Αρχή του κ. Αλέκου, που κατάφεραν αν μέσω πρωτοφανούς ενεργειακής και οικονομικής κρίσης να φορτώσουν 204.943,66€ περισσότερα στις πλάτες των δημοτών!… 

Αξίζουν συγχαρητήρια και σε όσους με την ψήφο τους στήριξαν αυτή την πρόταση καθώς ο Δήμος μας-το επαναλαμβάνουμε προς εμπέδωση- θα καταβάλλει φέτος 424.642,96 € για την αποκομιδή των απορριμμάτων έναντι 219.699,30 € πέρυσι!

Προφανώς και δεν υπάρχουν δικαιολογίες και προφανώς δεν περιμένουμε να ακούσουμε καμία συγνώμη από κανέναν. Καλούμε ωστόσο να βγει ο κ. Δήμαρχος και να εξηγήσει πως το κατάφερε αυτό. Να εξηγήσει τι συζητήσεις έκανε και πως «τους είπε ο εργολάβος ότι αυξήθηκαν τα καύσιμα», όπως παραδέχθηκε σε ανύποπτο χρόνο ο αντιδήμαρχος Βασίλης Τσίκαρης και όταν οι τιμές των καυσίμων παρέμεναν σε περσινά επίπεδα.

Όλα αυτά τα είχαμε καταγγείλει εγκαίρως, από αρχές Μαρτίου, αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια στους συνδημότες μας. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε. Και λέμε δυστυχώς γιατί οι Καλαμπακιώτες σε μια δύσκολη συγκυρία καλούνται να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Δεν δέχθηκαν ο κ. Αλέκος και οι συνεργάτες του την πρότασή μας, να ακολουθήσουμε την περσινή διαδικασία που έδινε το δικαίωμα σε περισσότερους Ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στο διαγωνισμό (ξεχωριστό διαγωνισμό ανά πρώην Καποδιστριακό Δήμο ) οπως έγινε πέρυσι και πετύχαμε εκπτώσεις μέχρι και 58% κερδίζοντας ο δήμος μας πάνω από 210.000 ευρώ ετησίως…Και ήρθαν φέτος με τη δικιά τους μοναδική μέθοδο και προτείνοντας μια νέα διαδικασία να δοθεί έκπτωση μόλις 17.36 % και επιβαρύνοντας στο σύνολο με 424.642,96 € τους δημότες και τον Δήμο Μετεώρων.

Ως «Δύναμη Ευθύνης» είμαστε και παραμένουμε εδώ και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν μα κανέναν να κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα και τον ιδρώτα των Καλαμπακιωτών”.

Θοδωρής Αλέκος: “Ο λαϊκισμός στο μεγαλείο του”

Από τη πλευρά του δημάρχου Θοδωρή Αλέκου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, αργά το βράδυ της Πέμπτης, δίχως ωστόσο να δίνει σαφείς απαντήσεις επί των κατηγοριών. Αναλυτικά:

“Με απύθμενο λαϊκισμό η «Δύναμη Ευθύνης»  καταφέρεται για άλλη μια φορά προς όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.  Tούτη τη φορά μάλιστα, με περίσσιο θράσος, μη έχοντας κανένα ίχνος ντροπής και τσίπας, λασπολογεί τον Δήμαρχο και τη Δημοτική του Ομάδα. Λασπολογεί τους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν στα όργανα του δήμου τον διαγωνισμό, λασπολογεί τον συντάκτη του διαγωνισμού της αποκομιδής των απορριμμάτων δηλαδή τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου και άκουσον άκουσον  καταγγέλλει ότι ένας διεθνής διαγωνισμός δεν έγινε σωστά και είναι διαβλητός. Δηλαδή, η Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία που διέπει αυτούς τους διαγωνισμούς, δεν είναι σωστή.

Οι μόνοι σωστοί σε αυτήν την πλάση είναι ο κ. Αβραμόπουλος και η «παρέα του» που καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα, θεωρούν πως θα εξαπατήσουν τους δημότες του δήμου μας και θα «αναρριχηθούν» στο δημαρχιακό θώκο καιροσκοπώντας όπως πολύ καλά άλλωστε ξέρουν να κάνουν.

Κύριοι , έχετε διαλέξει έναν κατηφορικό δρόμο χωρίς επιστροφή και ο τρόπος να σταματήσετε την κατρακύλα, είναι να σας βάλει φρένο ο ίδιος ο λαός του δήμου Μετεώρων ! Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια” !!!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης