Τοπικά

Καταγγελία του Γεώργιου Κόττη για πλαστογραφία στην υποψηφιότητά του στο Δήμο Μετεώρων

Από την περασμένη άνοιξη με πλησίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Μετεώρων Σωτήρης Παπαχρήστος ζητώντας μου να είμαι υποψήφιος στο συνδυασμό του στις εκλογές του Οκτώβρη. Λόγω της γνωριμίας και επαγγελματικής σχέσης που είχαμε συμφώνησα και δέχθηκα να είμαι υποψήφιος πρόεδρος κοινότητας Καλοχωρίου με το συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες».

Στα τέλη καλοκαιριού μου ζήτησε να δώσω τα προσωπικά μου στοιχεία για να υποβάλλουν από την ομάδα του στο υπουργείο εσωτερικών την υποψηφιότητά μου, όπως και έκανα. Μάλιστα μου ζήτησαν να σημειώσουν και κάποιες πληροφορίες για εμένα για να βγει και η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου στα τοπικά Μέσα όπως έγινε για όλους του άλλους υποψηφίους του συνδυασμού.
Παρόλα αυτά οι μέρες περνούσαν και τέτοια ανακοίνωση δεν έβγαινε. Στις ερωτήσεις μου «πότε θα με ανακοινώσουν» ο επικεφαλής με καθησύχαζε και έλεγε ότι σύντομά θα γίνει.
Έρχεται η ώρα που ανακηρύσσονται από το πρωτοδικείο οι συνδυασμοί και δεν βλέπω το όνομά μου. Σε επικοινωνία που είχα με το Αντώνη Τούλα, που είναι υποψήφιος στο συνδυασμό μού είπε ότι πρέπει να αποχωρήσω από τον συνδυασμό γιατί αντιδρούσαν κάποιοι άλλοι. Τους κατονόμασε μάλιστα. Σε επικοινωνία μου με το Σωτήρη Παπαχρήστο μου είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα και ότι θα με έπαιρνε πίσω όταν μάθαινε τι έγινε. Από τότε ούτε με πήρε, ούτε απαντά στα τηλεφωνήματά μου.
Εγώ πήγα με δικηγόρο στο πρωτοδικείο Τρικάλων ρώτησα να μάθω γιατί δεν είμαι στους υποψηφίους του συνδυασμού και εκεί μου είπαν: «εσύ δεν είσαι γιατί παραιτήθηκες» και μου έδωσαν ένα έγγραφο με το όνομά μου το οποίο έλεγε ότι παραιτούμαι για προσωπικούς λόγους. Έπεσα από τα σύννεφα. Πάνω στο χαρτί υπήρχαν δύο υπογραφές, ανόμοιες μεταξύ τους, που υποτίθεται ότι ήταν δικές μου, όπως και η σφραγίδα ενός δικαστικού επιμελητή, του Νικολάου Τσιακάρα.
Τον κάλεσα και τον ρώτησα επί λέξει: «είμαι ο Γεώργιος Κόττης, με γνωρίζεις;», μου απαντάει «όχι» και τον ρωτώ ποιος του έδωσε το συγκεκριμένο έγγραφο για να το πάει στο πρωτοδικείο. Μου απάντησε ότι το πήρε από τη δικηγόρο Πέρυ Χαρτοπούλου. Επικοινώνησα με την κυρία Χαρτοπούλου και τη ρώτησα τα ίδια. Αυτή μου είπε ότι από το συνδυασμό τής ζητήθηκε να συντάξει μια αίτηση παραίτησης, τη συνέταξε, την άφησε στο συνδυασμό και όταν μετά τη ρώτησαν αν γνωρίζει κάποιο επιμελητή τους συνέστησε το συγκεκριμένο (τον Νικόλαο Τσιακάρα) και η ίδια την έδωσε σε αυτόν. Πρέπει να πω ότι όταν τη ρώτησα: «Ο Σωτήρης» Παπαχρήστος στο ζήτησε(να συντάξεις την αίτηηση);» απάντησε «Ναι, και την άφησα στο συνδυασμό. Δεν εβαλα εγώ καμία υπογραφή».
Ετσι εγώ βρέθηκα ξεκρέμαστος, παραπλανημένος, εξαπατημένος και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο.
Ποιος έδωσε την εντολή να συνταχθεί αυτό το πλαστό έγγραφο;
Ποιος το υπέγραψε πλαστογραφώντας την υπογραφή μου;
Γιατι ενώ δεν υπήρχε γνήσιο υπογραφής δεν το «είδε» ούτε η κυρία Χαρτοπούλου που το έδωσε στον επιμελητή, ούτε οι αρμόδιοι στο πρωτοδικείο που το παρέλαβαν και με εξαίρεσαν από το συνδυασμό;
Όλοι εκείνοι που συνέβαλαν σε αυτή την απαράδεκτη και παράνομη πράξη προσβάλλοντας και εκθέτοντας τόσο εμένα αλλά και την οικογένειά μου στην τοπική κοινωνία του χωριού μου αλλά και ολόκληρου του δήμου θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.
Έχω ήδη κινηθεί νομικά  και ο καθένας που φέρει την παραμικρή ευθύνη θα λάβει την τιμωρία που του αξίζει.
Γεώργιος Κόττης

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης