Τοπικά

Κεραμέως στα εγκαίνια ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων: Πραγματικό κόσμημα, εξαιρετική η συνεργασία με τον Δ. Τρικκαίων

Ως «πραγματικό κόσμημα» που συμβολίζει τη «σημασία των συμπράξεων», χαρακτήρισε η Υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως το διδακτήριο του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Τρικάλων. Τόνισε, μάλιστα, με έμφαση, τον κομβικό ρόλο του Δήμου Τρικκαίων στη διαδικασία μετατροπής του κτηρίου από προηγούμενη χρήση, κάνοντας λόγο για «εξαιρετική συνεργασία» με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, και σε αυτόν τομέα.

 

Το κτήριο επισήμως εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στη σημασία της σύμπραξης των φορέων, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Εσωτερικών, Δήμος Τρικκαίων, στελέχη εκπαίδευσης, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, αποδεικνύοντας «πόσα μπορούμε να επιτύχουμε όταν συμπράττουμε».
Ειδικά για τον κ. Παπαστεργίου, αναφερόμενη και στην ιδιότητά του ως προέδρου της ΚΕΔΕ, σημείωσε τον καταλυτικό ρόλο που είχε η συνεργασία για τη λειτουργία και προστασία των σχολείων την περίοδο της πανδημίας και του κορονοϊού «με υποδειγματικό τρόπο».
Σε αυτή τη συνεργασία αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων, επισημαίνοντας ότι η συνάντηση με την Υπουργό γίνεται μετά από πολύ δύσκολες καταστάσεις, σε κάτι ευχάριστο: στα εγκαίνια του διδακτηρίου. Το οποίο χαρακτήρισε ως έναν χώρο «για να ανθίσουν αυτά τα λουλούδια», αναφερόμενος στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στο ΕΝΕΕΓΥΛ.
Εξέφρασε, δε, τη μέγιστη χαρά του για το νέο σχολείο, αναφερόμενος με θετικά λόγια για κτήριο, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, σημειώνοντας ότι οι μικρές λεπτομέρειες που απομένουν θα ρυθμιστούν άμεσα.

Εγκαίνια

Στα εκπαιδευτικά ζητήματα, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε σε προτεραιότητες της κυβέρνησης σε θέματα Ειδικής Αγωγής (διορισμοί, οριζόντιο σχέδιο για άτομα με αναπηρία, έργα μέσω ΕΣΠΑ για ενίσχυση ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, προετοιμασία ειδικού  ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά με δυσκολίες κ.α.).
Την παρουσίαση του σχολείου και των δράσεών του και βραβεύσεων έκανε με σύντομο βίντεο η διευθύντρια κ. Σωτηρία Παπανικολάου, ενώ χαιρετισμούς και ευχαριστίες απηύθυναν, η αν. περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλεξ. Καπανιάρης.
Παρέστησαν, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Μιχ. Λάππας και Σοφία Αλεστά, η αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Νικολ. Μπρουζούκη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Ακης Αναστασίου, οι τ. αντιδήμαρχοι Εφη Λεβέντη και Αχ. Λασπάς, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θεσσαλίας Γ. Μπουτίνας, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θεσσαλίας Δημ. Νάτσινα, εκπρόσωποι φορέων και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου,  π. Λάμπρος Κολώνας. Μετά το κόψιμο της καθιερωμένης κορδέλας, έγινε ξενάγηση στις αίθουσες του σχολείου, που έχουν ζωγραφιστεί με τη συνδρομή μελών του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, ενώ η Υπουργός Παιδείας μίλησε με μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Κεραμέως στον Δήμο Τρικκαίων περιελάμβανε επισκέψεις:
– στο 2ο Πρότυπο ΕΠΑΛ Τρικάλων, όπου ο διευθυντής κ. Παυσανίας Νταράλας και εκπαιδευτικοί την ξενάγησαν σε δραστηριότητες του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών
– στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων «Διονύσιος Σολωμός», όπου συνομίλησε με τον διευθυντή κ. Οδ. Κυρίτση, εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, θαυμάζοντας το ψηφιδωτό του εθνικού ποιητή που κοσμεί το σχολείο και το οποίο προ ολίγων ημερών φιλοτεχνήθηκε και αναρτήθηκε
– στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, όπου έγινε δεκτή από τη διευθύντρια κ. Ευαγ. Λιάκου, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και ξεναγήθηκε σε δράσεις που υλοποιήθηκαν
– στο Μουσείο Τσιτσάνη, όπου η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας υλοποίησε τις Erasmus Days, μια παρουσίαση δράσεων των σχολείων Τρικάλων και Καρδίτσας στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+
Ακολούθως ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε στην κ. Κεραμέως δράσεις της «Ευφυούς Πόλης» στο Κέντρο Ελέγχου, στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ενώ δώρισε στην Υπουργό ένα ομοίωμα ποδηλάτου – έργο τέχνης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης