Τοπικά

ΚΙΝ.ΑΛ. Τρικάλων κατά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επιλέξαμε ως Κίνημα  Αλλαγής να επισκεφτούμε το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων ανήμερα της απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ, παρ΄ότι γνωρίζαμε ότι δεν θα υπάρχει εκδήλωση.  Κι αυτό  γιατί θεωρούμε ότι το Εργατικό Κέντρο  είναι θεσμός και πρέπει να παραμείνει το σπίτι του εργαζόμενου του Νομού μας, ιδιαίτερα σήμερα που οι εργαζόμενοι δέχονται τόσο σκληρή επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ.

 

Εδώ και χρόνια κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν τον θεσμό του Εργατικού Κέντρου με ότι αυτό συνεπάγεται, είτε με διχαστικές  κινήσεις, είτε με ενέργειες που αποσκοπούν σε προσωπικά οφέλη.

Το Εργατικό Κέντρο  ταλανίζεται από δικαστικές περιπέτειες με δεσμευμένους λογαριασμούς που σημαίνει ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα πάγια έξοδα λειτουργίας του.

Είναι αδιανόητο η κόρη του αντιπροέδρου της Διοίκησης να κρατάει όμηρο επί  χρόνια το σπίτι των εργαζομένων και η ΝΔ της οποίας είναι μέλος να μην ζητάει να σταματήσει αυτή η ομηρία. Οφείλει η Διοίκηση να βρει  συμβιβαστική λύση με τις πρώην εργαζόμενες και να σταματήσει η ιδιοκτησιακή αντίληψη μελών της Διοίκησης αλλά και πρώην εργαζομένων.

Το Εργατικό Κέντρο είναι θεσμός του ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου  συνδικαλιστικού κινήματος και οι εργαζόμενοι οφείλουν να περιφρουρήσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του. Όπως επίσης και οι συνδικαλιστές να πάψουν να παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο. Έχουν ευθύνη να λειτουργήσουν το Εργατικό Κέντρο και να μην σύρονται σε μεταξύ τους αντιπαραθέσεις ή  σε αντιδικίες που δεν εξυπηρετούν τους εργαζόμενους.

Τα κόμματα είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση έχουν πρώτιστο καθήκον να προστατεύουν  και να στηρίζουν τους θεσμούς ανεξάρτητα από το όποιο κομματικό όφελος. Πώς όμως συμπεριφέρονται στην προκειμένη περίπτωση;

Η ΝΔ που ελέγχει την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου παρακολουθεί τις δικαστικές αντιδικίες μελών της με την Διοίκηση της οποίας τα μέλη στην πλειοψηφία τους είναι ΝΔ. Προφανώς τώρα που είναι κυβέρνηση δεν νοιάζεται ιδιαίτερα να λειτουργήσει το Εργατικό Κέντρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν κυβέρνηση συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου, τώρα επέλεξε την άλλη πλατεία όπου γνώριζε ότι υπήρχε εξασφαλισμένη πελατεία…… μιας και οι ίδιοι δεν μπορούν να κινητοποιήσουν εργαζόμενους.  Πόσος πολιτικός τυχοδιωκτισμός πια ……. Εκτός αν ψάχνουν για δεκανίκι πλέον στο ΚΚΕ…… Αποδεικνύουν καθημερινά και ως αντιπολίτευση ότι δεν πρόκειται να αγωνιστούν ούτε για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των πολιτών ούτε για την επαναλειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας αν αυτός ο αγώνας δεν αποφέρει οφέλη στο κόμμα τους και δεν υπηρετεί τον στόχο επανακατάκτησης της εξουσίας.

Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια επέλεξε συγκεκριμένη τακτική στην διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Συμμετέχει μόνο εκεί που ελέγχει  κομματικά το συνδικαλιστικό κίνημα. Αλλιώς δεν διστάζει να το διχάσει, λες και οι εργαζόμενοι σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν  δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.

Και μένει η παράταξη μας να συμμετέχει και να στηρίζει τον θεσμό του Εργατικού Κέντρου με πολιτικό κόστος και για την ίδια και για τον  πολιτικό της φορέα, να συνεργάζεται, προκειμένου να μην κλείσει το Εργατικό Κέντρο, με την παράταξη της ΝΔ που βέβαια είναι και η μόνη διαθέσιμη, αφού οι υπόλοιποι αρνούνται να συμμετέχουν η δεν έχουν δυνάμεις.

Είναι καιρός όλοι σ΄ αυτό τον Νομό να αναλογιστούμε  τις ευθύνες μας, που είμαστε ο μοναδικός νομός που έχει κλειστό Εργατικό Κέντρο, και να πράξουμε τα δέοντα γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να υπάρχει και να λειτουργεί το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ

Σε ότι μας αφορά θα συζητήσουμε με την παράταξη μας και θα συμβάλλουμε στο βαθμό που μας επιτρέπει η αυτονομία του συνδικαλιστικού κινήματος να ανοίξει και να λειτουργήσει το Εργατικό Κέντρο γιατί το υγιές Συνδικαλιστικό Κίνημα παραμένει βάθρο της Δημοκρατίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης