Ροή Τοπικά

Κλειστά καταστήματα. Αγωνιούν οι έμποροι. Τι λέει ο Μπλουγούρας

Δύσκολες μέρες για την Ελληνική οικονομία και σοβαροί τριγμοί για το εμπόριο.

Το λουκέτο που έχει επιβληθεί ήδη από10ημέρου και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 11 Απριλίου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην αγορά και φέρνει τους εμπόρους της πόλης των Τρικάλων στα όρια της απόγνωσης. Αφενός χάνεται μια πολύ καλή εμπορική περίοδος, αυτή του Πάσχα, αφετέρου υπάρχει αβεβαιότητα για το αύριο και για το πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα και στις υποχρεώσεις.

Ο Χρήστος Μπλουγούρας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ μιλάει για «μεγάλο πλήγμα, το οποίο παλεύουμε για να μην προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές».

Όπως σημειώνει στο trikalavoice.gr «οφείλουμε όλοι να πειθαρχήσουμε στα μέτρα της Κυβέρνησης και στις οδηγίες των ειδικών και από εκεί και πέρα να αναμένουμε τις τελικές προτάσεις οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Εμείς ως ΕΣΕΕ ζητούμε και επιμένουμε σε οριζόντια αποζημίωση, όλων δηλαδή των επιχειρήσεων, μιας και υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με δευτερεύοντες ΚΑΔ αλλά δεν μπορούν να ωφεληθούν από την μείωση του ενοικίου, είτε διότι, βάσει ΚΑΔ, ανήκουν σε αυτές που πλήττονται και όχι σε αυτές που κλείνουν, είτε διότι έχουν την ατυχία να λειτουργούν με σιωπηρή αναμίσθωση μετά την λήξη του συμβολαίου.

Υπάρχουν τέλος επιχειρήσεις που δεν ξέρουν αν, με τους πολλούς ΚΑΔ, που έχουν, είναι μέσα ή έξω από τα μέτρα, όπως υπάρχουν και επιχειρήσεις, που ενώ υποτίθεται ότι λειτουργούν, στην ουσία έχει «σπάσει» το πελατολόγιό τους (καθαριστήρια, κάβες κλπ.).

Θέλουμε να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί με τους πρωτεύοντες, δευτερεύοντες, τριτεύοντες ΚΑΔ ή με τους ΚΑΔ που πλήττονται και δεν πλήττονται. Η ορατή ετυμηγορία της κοινωνίας και της αγοράς είναι ότι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όλοι οι υπόλοιποι πλήττονται»!

Διαβάστε επίσηςNEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορτάζ και παρασκήνιο