Τοπικά

ΚΛΕΙΣΤΟΙ οι Ναοί των Τρικάλων. Έκκληση να επιτραπεί η Θεία Λειτουργία

Για μόλις 2 ώρες την ημέρα ανοίγουν ορισμένες εκκλησίες της Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Καίτοι… θεωρητικά επιτρέπεται  η ατομική προσευχή, αυτή καθίσταται σχεδόν αδύνατη λόγω των απαγορεύσεων κυκλοφορίας που έχουν επιβληθεί. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ορισμένοι Ναοί ανοίγουν 9 με 10 το πρωί και 6 με 7 το απόγευμα, δίχως όμως να προσέρχεται κόσμος, πέραν ολίγων μετρημένων στα δάχτυλα.

Την ίδια ώρα να επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, ζητούν με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος.

«Τούτο θα διευκολύνη τα μέγιστα την αγιαστικήν αποστολήν της ποιμαινούσης Εκκλησίας η οποία οφείλει να δέεται και να προσεύχεται υπέρ υγείας του λογικού αυτής ποιμνίου, αλλά θα συντελέση καθοριστικά και εις την διατήρησιν της ψυχραιμίας των λαϊκών μελών της Εκκλησίας…» τονίζει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος που κάνει ειδική μνεία και στους ναούς που βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι παραμένουν «σιωπηλοί».

Στην ίδια επιστολή, η Εκκλησία της Ελλάδος διά του Αρχιεπισκόπου ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θ. Λειτουργία και στα μοναστήρια, όπου οι άνθρωποι ζουν ούτως ή άλλως με κοινοβιακό τρόπο.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης