Τοπικά

Κλιμάκιο του ΚΙΝ.ΑΛ. Τρικάλων στο Ζάρκο, για τις πλημμύρες

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής  επισκέφτηκε το Ζάρκο όπου πέραν της αυτονόητης και δεδομένης συμπαράστασης, ενημερώθηκε από παραγωγούς για τις τεράστιες ζημιές  που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες στις καλλιέργειες (βαμβάκι- καλαμπόκι)  αλλά και σε υποδομές. Μπροστά στην τεράστια  καταστροφή της Καρδίτσας μπορεί να φαντάζει  μικρή η ζημιά στην Φαρκαδόνα και στα Μεγ.  Καλύβια όμως για  τον κάθε παραγωγό που είδε τους κόπους μιας χρονιάς να πνίγονται στην λάσπη είναι το ίδιο σημαντική καταστροφή.

Οφείλει η πολιτεία να βοηθήσει  κι αυτούς τους παραγωγούς το ίδιο  και να τους εντάξει στο ίδιο πλαίσιο στήριξης  που θα ισχύσει για την Καρδίτσα  όπως ακριβώς τέθηκε από εκπροσώπους της παράταξης μας  στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Είναι καιρός πέρα από κόμματα και παρατάξεις να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις  μας  ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές και  να καταστρέφονται  περιουσίες μιας ζωής ακόμα και στις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Χρειάζονται  στην Θεσσαλία και στην περιοχή μας υποδομές  διαχείρισης των υδάτινων πόρων  με φράγματα, αντιπλημμυρικά  και αποστραγγιστικά έργα  ώστε  ο Θεσσαλικός κάμπος να μην πνίγεται το χειμώνα και να διψάει το καλοκαίρι.

Είναι αδιανόητο ότι το στραγγιστικό δίκτυο του Ζάρκου έχει να καθαριστεί από το 1973.

Επίσης  το κλιμάκιο συναντήθηκε και με το Δήμαρχο κ. Αγναντή και τους αντιδημάρχους κ.κ. Γεωργολόπουλου και Κοσμά  και συζήτησε τα προβλήματα της περιοχής.

Οφείλουν οι αρχές, κυβέρνηση και περιφέρεια να στηρίξουν τον νέο Δήμαρχο που έχει θέληση και βούληση αλλά δεν έχει τους πόρους  να προχωρήσει τις μελέτες για μικρά  φράγματα ( Νεοχωρίτη και Τιτάνα) και όσες υποδομές απαιτούνται ώστε να πάψει ο Δήμος  Φαρκαδόνας  να είναι ο φτωχός συγγενής  των αυτοδιοικητικών πόρων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης