Τοπικά

Κοντά στους μικρούς Μαθητές στην ορεινή Χρυσομηλιά ο Σταγών Θεόκλητος

Στην Χρυσομηλιά Καλαμπάκας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

 

 

Πρόκειται για ορεινό χωριό της Μητροπολιτικής του περιφέρειας, το οποίο παραμένει ζωντανό χάρις στην πολυτεκνία των κατοίκων του. Εκεί, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης επισκέφθηκε τις σχολικές μονάδες του χωριού (παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο), με σκοπό να ευχηθεί στους μικρούς Μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ο κ. Θεόκλητος, αφού μοίρασε δώρα σε όλους τους μαθητές, τους μίλησε για την σημασία των Χριστουγέννων και επεσήμανε ότι μόνο στην Εκκλησία μπορούν να ζήσουν τα αληθινά Χριστούγεννα και να γεννηθεί ο Χριστός στις καρδιές τους. Στάθηκε ιδιαίτερα στους γονείς του ορεινού χωριού, οι οποίοι παρά τις αντίθετες σειρήνες της σύγχρονης εποχής, εκείνοι αντιστέκονται με το να διαμένουν στα χωριά μας και να αποκτούν πολύτεκνες οικογένειες.
Τέλος, ευχήθηκε ιδιαιτέρως στους Δασκάλους των Σχολείων, τους οποίους συνεχάρη, αφού υποβάλλονται καθημερινώς στον κόπο μετακίνησής τους στην Χρυσομηλιά υπό αντίξοες συνθήκες μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και τις καταστροφικές συνέπειες που είχαν στο οδικό δίκτυο.
Μάλιστα, κατά την επιστροφή του ο Σεβ. Μητροπολίτης συνάντησε επιτελείο του ελληνικού Στρατού, το οποίο κατασκευάζει γέφυρα με σκοπό την ομαλή μετακίνηση των κατοίκων στις απόμακρες περιοχές του νομού Τρικάλων.

01

2

3

4

5

6

7

 

9

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης