Τοπικά

Κοντοτόλη: “Αναχρονιστικά όρια ηλικίας στις προσλήψεις Θηροφυλάκων”

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, αίτηση-αναφορά-υπόμνημα της κας Μόκκα Ευαγγελή, αναφορικά με τις προσλήψεις Θηροφυλάκων και τη διακριτική μεταχείριση που υφίστανται με τη θέσπιση μικρών ηλικιακών ορίων, αναντίστοιχων με την πραγματικότητα και το κοινοτικό δίκαιο.

 

 

Αναφορά προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατατέθηκε από τη Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, προκειμένου να απαντήσουν στη Βουλή, αν προτίθενται να εναρμονίσουν την Υπουργική Απόφαση του 2009, σχετικά με τα ηλικιακά όρια των Θηροφυλάκων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο αίτημά της η κα Μόκκα, η προκήρυξη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ), για την πρόσληψη Θηροφύλακα, αναφέρει ότι «για την ηλικία το χαμηλότερο έτος είναι το 21ο και το μεγαλύτερο το 35ο και για όσους έχουν τριετή προϋπηρεσία το 40ο έτος». Όταν, όμως,  το δικαίωμα ψήφου άρχεται στα 17 έτη και το συνταξιοδοτικό δικαίωμα στα 67, τα όρια αυτά είναι το λιγότερο αναχρονιστικά.

Είναι προφανές ότι η θέσπιση κατώτατων και ανώτατων ηλικιακών ορίων, χωρίς ειδική αιτιολόγηση, ως κριτήριο διαφορετικής µεταχείρισης πρέπει να είναι ανάλογη και αναγκαία. Σύµφωνα µε την αρχή της αναλογικότητας, πρέπει να προκύπτει σαφέστατα και ειδικά ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό, λιγότερο αυστηρό µέσο πέραν της χρήσης της ηλικίας για την επίτευξη του σχετικού επιδιωκόµενου θεµιτού στόχου, ενώ παράλληλα, πρέπει να προκύπτει σαφώς ότι το µέσον που χρησιµοποιείται πραγµατικά εκπληρώνει τον επιδιωκόµενο σκοπό.

Καλούνται, επομένως, οι κ.κ. Υπουργοί να επανεξετάσουν τα ηλικιακά όρια της 103351/2412/9-7-2009 Υπουργικής Απόφασης και να τα εναρμονίσουν σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο, διασφαλίζοντας την αρχή της ίσης µεταχείρισης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης