Ροή Τοπικά

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ. Πέθανε στα 64 του ο εισηγητής που μίλησε στο ΤΕΦΑΑ

Σοκαρισμένη η επιστημονική κοινότητα των Τρικάλων και όχι μόνο. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr ο Μιχάλης Τσουκιάς ο οποίος είχε βρεθεί στα Τρίκαλα προ δεκαπενθημέρου ως εισηγητής σε ημερίδα του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων για τον εναλλακτικό τουρισμό, κατέληξε το πρωί της Τρίτης στο Νοσοκομείο Σωτηρία, όπου και νοσηλευόταν. Ο 64χρονος άντρας είναι το 19ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας και αξίζει να σημειωθεί ότι κατά πληροφορίες δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

Ο Μιχάλης Τσουκιάς είχε βρεθεί στα Τρίκαλα το διήμερο 7 και 8 Μαρτίου προσκεκλημένος του ΤΕΦΑΑ. Αναχωρώντας από την πόλη παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού, βρέθηκε θετικός στο τεστ και εισήχθη εσπευσμένα στο «Σωτηρία» όπου και κατέληξε.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Τσουκιάς

Μεταξύ πολλών άλλων, αρχηγός 3 Ελληνικών ορειβατικών αποστολών στα Ιμαλάια, το 1985 στο βουνό Annapurna (η πρώτη ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια), το 1987 στο βουνό Ama Dablam (πρώτη επιτυχής ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια και το πιο δύσκολο τεχνικά βουνό που έχει γίνει στα Ιμαλάια από Έλληνες μέχρι σήμερα) και το 1989 στα βουνά Lobuche και Island Peak, εκπαιδευτική αποστολή για την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης.

Αρχηγός της πρώτης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Ορειβατικής Αποστολής για νεαρούς ορειβάτες στα Ινδικά Ιμαλάια, στο βουνό Kamet, το 1990, αρχηγός της πρώτης και με απόλυτη επιτυχία Ελληνικής αποστολής στην Ανταρκτική, το 2000, με ανάβαση της υψηλότερης κορυφής (Vinson – 5140μ), αναβάσεις στα βουνά Kinabalou – 4001μ, στο Βόρνεο και στο Kilimanjaro – 5.895μ, στην Τανζανία. Για 4 χρόνια πρόεδρος του ΕΟΣ (Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος) Αθήνας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης με αρμοδιότητα την εκπαίδευση και ορεινή διάσωση και αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Διεθνή Ένωση Αλπινισμού (UIAA), στην Επιτροπή Ορειβατικών Αποστολών.

Ιδρυτής της πρώτης στην Ελλάδα εταιρείας υπαίθριων δραστηριοτήτων (Trekking Hellas).

O ίδιος είχε γράψει για την εμπειρία του όταν ανέβηκε στα Ιμαλάια: «Όταν επισκέφθηκα το Νεπάλ τη δεκαετία του 80 σαν αρχηγός της πρώτης ελληνικής ορειβατικής αποστολής στα Ιμαλάια, διαπίστωσα ότι η χώρα μας έχει πολλές τοποθεσίες τόσο απομακρυσμένες και αυθεντικές όσο στο Νεπάλ. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας της Trekking Hellas με στόχο να διοργανώσουμε ταξίδια ανακάλυψης για ξένους στην Ελλάδα. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια και χιλιάδες χαρούμενοι επισκέπτες από όλο τον κόσμο περπάτησαν και επισκέφθηκαν μοναδικά μέρη της πατρίδας μας. Σχεδόν από όλους ακόμα και σήμερα ακούω το ίδιο σχόλιο; ότι ποτέ δεν είχαν φανταστεί ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο ορεινό όγκο και τόσα άγρια και ανεξερεύνητα τοπία. Ακόμα και σήμερα εντυπωσιάζομαι με τα μέρη που ανακαλύπτω είτε με τα πόδια, με kayak, rappel κ.α. τα οποία σε συνδυασμό με την ιστορία μας, με χαμογελαστούς και φιλόξενους ανθρώπους  φτιάχνουν τον τέλειο συνδυασμό για μοναδικά ταξίδια ζωής. Είμαι κι εγώ μέσα σε αυτό το ταξίδι της ζωής σας και σας διαβεβαιώ ότι θα το διασκεδάσετε – σας το υπόσχομαι!». 

ΑΞΙΖΕΙ: Λόγω της κοινής τους παρουσίας στο χώρο όπου μίλησε ο εκλιπών υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού τόσο φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, όσο και αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί. Όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης