Ροή Τοπικά

Κουτιά συλλογής πλαστικών καπακιών στα σχολεία από το 1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ακόμα μια όμορφη πρωτοβουλία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων βρίσκεται σ’ εξέλιξη. Οι μαθητές του Τομέα Μηχανολογίας, με την βοήθεια των καθηγητών τους, έφτιαξαν όμορφους κάδους για να συλλέγουν οι μαθητές τα καπάκια των πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία προορίζονται για τους συλλόγους που βοηθούν συνανθρώπους μας, με ειδικά κινητικά προβλήματα, να αγοράσουν αναπηρικά αμαξίδια.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων εδώ και ένα χρόνο μαζεύουν τα καπάκια των πλαστικών μπουκαλιών μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα διαφανή καλαίσθητα κουτιά που βρίσκονται σε όλους τους χώρους του σχολείου. Τα όμορφα αυτά κουτιά προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μαθητών και καθηγητών άλλων σχολείων που ζήτησαν να τοποθετηθούν και στα δικά τους σχολεία. Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και οι μαθητές του, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα αυτό και δείχνοντας έμπρακτα την περιβαλλοντική τους ευαισθησία σε συνδυασμό με την ευαισθησία τους στα άτομα με ειδικές ανάγκες, κατασκεύασαν με πολύ μεράκι στα εργαστήρια μηχανολογίας του σχολείου τέτοιους κάδους και τους τοποθέτησαν στο 22ο Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων και το 7ο Λύκειο Τρικάλων.

Ήδη τα κουτιά αυτά άρχισαν να γεμίζουν ξανά και ξανά και ελπίζουμε να δώσουν σύντομα τη χαρά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αυτά τα αμαξίδια.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης