Ροή Τοπικά

Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του Τρικαλινού Παναγιώτη Δήμου

“Νικολό Μακιαβέλι και House of Cards – Μία σύγχρονη εκδοχή του Ηγεμόνα” είναι το πρώτο βιβλίο του νεαρού Τρικαλινού συγγραφέα, Παναγιώτη Δήμου.

 

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο µέρη. Στο πρώτο µέρος, ο χαρακτήρας του Ηγεµόνα του Niccolò Machiavelli µετουσιώνεται σε ζωή µέσα από τις περιπέτειες του Frank Underwood, ενός τηλεοπτικού χαρακτήρα, ο οποίος, ως πολιτικός, ψάχνει µε διάφορους τρόπους να ανεγερθεί στην εξουσία. Στόχος του πρώτου µέρους είναι να αποδείξει πως το κυνήγι της εξουσίας από τον τηλεοπτικό χαρακτήρα, γίνεται µε βάση το εγχειρίδιο του Machiavelli και πως ο Ηγεµόνας δεν είναι µόνο µια φιλοσοφική έννοια, αλλά ένας χαρακτήρας που υπάρχει και στην πραγµατική ζωή.

Όσον αφορά στο δεύτερο µέρος, γίνεται αναφορά στον Niccolò Machiavelli και τον χαρακτήρα του ηγεµόνα που περιγράφει ο Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος. Γίνεται σύγκριση µε προγενέστερους πολιτικούς φιλοσόφους και αναλύεται ενδελεχώς η έννοια του κλασικού ρεαλισµού στην πολιτική φιλοσοφία και τις διεθνείς σχέσεις.

Το βιβλίο απευθύνεται σαφώς σε εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν µε τη µελέτη της πολιτικής φιλοσοφίας και, συγκεκριµένα, µε εκείνο το ρεύµα του κλασικού ρεαλισµού. Είναι ένα κείµενο που κάνει έναν σαφή διαχωρισµό του κλασικού ρεαλισµού από τα υπόλοιπα ρεύµατα και τονίζει τη σηµαντικότητα του ατόµου ή και του κράτους ανάµεσα στους υπόλοιπους µνηστήρες της εξουσίας ή και του διεθνούς συστήµατος αντίστοιχα.

Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει:

“Ανυπομονούσα για αυτή τη μέρα από τις πρώτες εβδομάδες της ακαδημαϊκής μου ζωής! Τελικά και μετά από ατελείωτες ώρες μελέτης και επανάληψης της σειράς, το βιβλίο είναι έτοιμο και κυκλοφορεί επίσημα από το πρωί της 25ης Ιουνίου.

 

Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το εκδοτικό όμιλο iWrite για την άριστη και επαγγελματική δουλειά που έκαναν σε ό,τι αφορά την επιμέλεια και τη δημιουργία αυτού εξαιρετικού εξωφύλλου. Μπορείτε να προμηθευτείτε το αντίτυπό σας σε προνομιακή τιμή από τον παρακάτω σύνδεσμο, δηλαδή απευθείας από την επίσημη ιστοσελίδα του εκδοτικού ομίλου, ενώ από τις επόμενες εβδομάδες θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερα από 300 σημεία σε όλη την Ελλάδα. https://iwrite.gr/bookstore/meleti-machiavelli-kai-house-of-cards/

Με εκτίμηση σε κάθε επίδοξο αναγνώστη, Δήμος Παναγιώτης, Διεθνολόγος”.

Διαβάστε επίσης