Τοπικά

Κύκλος Διαλέξεων Μητροπολιτικής Ακαδημίας Μετεώρων

Η Μητροπολιτική Ακαδημία Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων, ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, ανακοινώνει την διοργάνωση κύκλου επιστημονικών διαλέξεων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, για το έτος 2024 με θέμα: «Επαρχία Σταγών: Αναδρομές στην Ιστορία». Η πρωτοβουλία της Ακαδημίας μας έχει ως στόχο την προβολή της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Μετεώρων στην τοπική κοινωνία.

 

 

 

Οι διαλέξεις θα λάβουν χώρα στο Grand Meteora Hotel (Καστράκι Καλαμπάκας). Στον κύκλο διαλέξεων του πρώτου εξαμήνου περιλαμβάνονται θέματα σχετικά με την δράση των ξένων περι­ηγητών στα Μετέωρα, την συμβολή του μετεωρικού Μοναχισμού στην περιοχή των Σταγών, καθώς και την χρήση νέων τεχνολογιών στην τεκμηρίωση και ανάδειξη του ιερού χώρου των Μετεώρων.

Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ το πρόγραμμα για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2024 διαμορφώνεται ως εξής:

  • Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, 18:00

Δημήτριος Αγορίτσας, Δρ Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αναζητώντας ελληνικά χειρόγραφα. Ξένοι περιηγητές στα Μετέωρα (17ος-19ος αι.).

  • Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, 18:00

Κωνσταντίνος Βαφειάδης, Επίκουρος καθηγητής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας & διευ­θυ­ντής της Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων

Υλικός και πνευματικός πολιτισμός στην περιοχή των Σταγών: Η συμβολή του μετεωρικού μοναχισμού ανά τους αιώνες

  • Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, 18:00

Χαράλαμπος Ιωαννίδης, Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διευθυντής Εργαστηρίου Φωτογραμμετρίας & κοσμήτορας Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ

Σύστημα ψηφιακής πολυεπίπεδης τεκμηρίωσης και αναπαράστασης ιερού χώρου Μετεώρων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης