Τοπικά

Κώστας Σκρέκας στην ΕΡΤ: «Η αγορά δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε»

«Η ελληνική αγορά δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι συνεχής και δεν θα χαλαρώσουμε», επισήμανε σε αυστηρό τόνο ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης στην ΕΡΤ και την εκπομπή  «Συνδέσεις», με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου.

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στη νέα πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής», λέγοντας πως ήδη 213 προϊόντα έχουν μειώσει την τιμή τους τουλάχιστον 5% και για τουλάχιστον 6 μήνες στα ράφια των σούπερ μάρκετ, μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου 2023. «Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τους 500 κωδικούς. Αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η ελληνική Κυβέρνηση είναι η μοναδική Κυβέρνηση που παίρνει τέτοια πρωτοβουλία, όχι απλά για σταθεροποίηση τιμών, αλλά για μείωση τιμών».

Κλείνοντας, ο κ. Σκρέκας, σχετικά με τα προϊόντα των πολυεθνικών που πωλούνται σε πιο ακριβές τιμές από ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ανέφερε: «Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε. Ελέγχουμε διαρκώς το περιθώριο κέρδους αυτών των εταιρειών. Αν οι έλεγχοι αποδείξουν ότι αισχροκερδούν, θα επιβληθούν πολύ ισχυρά πρόστιμα που δε θα διστάσουμε να τα ανακοινώσουμε». 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης