Τοπικά

Κώστας Σκρέκας: «143,07 εκατ. ευρώ για την έρευνα και την καινοτομία»

Υπογράφηκε την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024, στο Υπουργείο Ανάπτυξης η δανειακή σύμβαση χρηματοδότησης, ύψους 143,07 εκατ. ευρώ, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (Ε.Τ.Επ.) και το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.), προκειμένου να αυξηθούν οι επενδύσεις στην έρευνα και στην καινοτομία, όπως επεσήμανε ο Τρικαλινός Υπουργός  Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

 

Ο κ. Σκρέκας, εξήρε αρχικά τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε δύσκολα χρόνια της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε τη σπουδαιότητα της έρευνας και της καινοτομίας για την ανάπτυξη της οικονομίας, αναφέροντας ότι η χώρα μας από το 2012 ως το 2022 ήταν πρώτη μεταξύ των 27 κρατών – μελών της Ευρώπης στην αύξηση των δημοσίων δαπανών στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε, συγκεκριμένα, στην ομιλία του:
«Η ελληνική οικονομία για να συνεχίσει να αναπτύσσεται, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη επένδυση στην ανταγωνιστικότητά της. Ο στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας και η σύνδεσή της με την αγορά και την κοινωνία, ώστε η ελληνική οικονομία να καταστεί ισχυρά βιώσιμη και αναπτυξιακή. Σχεδιάζουμε μία σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αυξήσουν τις επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης