Τοπικά

Λουκέτο σε 1 στα 4 γυμναστήρια. Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες στα Τρίκαλα

Ο κλάδος που χτυπήθηκε περισσότερο τον τελευταίο χρόνο από την κρίση, βρίσκεται στα όριά του.

Τα γυμναστήρια το 2020 λειτούργησαν μόνο τους δυο πρώτους μήνες του έτους και ένα μικρό μεσοδιάστημα ανάμεσα στα δυο Lockdown της άνοιξης και του φθινοπώρου. Ωστόσο το καλοκαίρι είναι ούτως ή άλλως “νεκρά περίοδο” για τα γυμναστήρια. Ακόμη και αυτό το διάστημα όμως δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα κορωνοϊού στα γυμναστήρια που είναι νόμιμα και λειτουργούν τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Υπάρχει δε η δυσοίωνη πρόβλεψη για λουκέτο στο 25% των επιχειρήσεων, 1 στα 4 δηλαδή να μην καταφέρει να επαναλειτουργήσει.

Στα Τρίκαλα οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων είναι στα όριά τους. Στο trikalavoice.gr μιλάει ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Γιάννης Κουλιεράκης περιγράφοντας γλαφυρά την κατάσταση:

“Tα γυμναστήρια ήταν από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν από τις πρώτες, και στα 2 lock down και άνοιξαν τελευταίες στο πρώτο lockdown τον Ιούνιο.
Με δεδομένο ότι το καλοκαίρι είναι νεκρή περίοδος για τα γυμναστήρια ,ουσιαστικά από πέρυσι τον Μάρτιο δουλέψαμε κανονικά ΜΟΝΟ τον Οκτώβριο.
Τηρήσαμε ακριβώς όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που μας επιβλήθηκαν και για αυτό δεν είχαμε κανένα κρούσμα κορωνοϊού.
Σε παγκόσμιο επίπεδο το ποσοστό μετάδοσης του ιού είναι μόλις 0.8%.
Ανησυχούμε για μετά το άνοιγμα των γυμναστηρίων.
Τώρα η πολιτεία πληρώνει τους εργαζομένους ,εμείς πληρώναμε το 2020 το 60% του ενοικίου και το 2021 απαλλαχθήκαμε.
Τι θα γίνει όμως μετά το άνοιγμα οπότε και όλα τα βάρη θα πέσουν στους επιχειρηματίες?
Με δεδομένο ότι έχουμε στιγματιστεί με δηλώσεις ότι τα γυμναστήρια είναι εστία μετάδοσης του κορονοιού ο κόσμος για να επανέλθει στα γυμναστήρια θα περάσει καιρός.
Ζητάμε το συντομότερο δυνατόν το άνοιγμα των γυμναστηρίων με τα μέτρα που ίσχυαν και πέρυσι, καθώς και ενίσχυση των επιχειρήσεών μας μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή με την μορφή επιδοτήσεων έτσι ώστε να μπορέσουμε και να κρατήσουμε τους εργαζομένους μας μετά το άνοιγμα και να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που έχουν συσσωρευτεί”.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

Περιηγηθείτε στο νέο site της πόλης, το trikalaeikones.gr και μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας.

Διαβάστε επίσης