Τοπικά

Μέσα στη χρονιά ξεκινά η κατασκευή του τμήματος Τρίκαλα-Εγνατία Οδός, του Ε 65

Εξαιρετικές προοπτικές ανοίγονται για το Νομό μας μετά την έγκριση της  DG COMP (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου E65.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος υα συνδέει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό και θα μας δίνει διέξοδο στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα βγαίνει στο Κηπουριό Γρεβενών και η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει εντός της χρονιάς και να ολοκληρωθεί μέχρι το 2024-2025. Το έργο είναι προϋπολογισμού 442 εκατομμύρια ευρώ, συνολικού μήκους 70,5 χλμ. και θα περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας, των δρόμων εξυπηρέτησης και των λοιπών οδικών συνδέσεων. Θα ξεκινάει από τον κόμβο των Τρικάλων μέχρι την Εγνατία Οδό, με 2+2 λωρίδες και ΛΕΑ σε κάθε διεύθυνση.

Η κατασκευή του Βόρειου τμήματος θα συμπληρώσει τον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώνοντας δύο κύριους ελληνικούς άξονες, δηλαδή, την Εγνατία οδό με την ΠΑΘΕ, επιτρέποντας την βέλτιστη χρήση υπαρχουσών δυνατοτήτων αυτοκινητοδρόμων, δεδομένου ότι το ενδιάμεσο τμήμα έχει ήδη ολοκληρωθεί και το Νότιο τμήμα του Ε65 είναι ήδη υπό κατασκευή. Το έργο θα επιτρέπει την πλέον ανταγωνιστική και περιβαλλοντικά φιλική κίνηση από την Αθήνα προς τη Δυτική Μακεδονία και τις αντίστοιχες συνδέσεις με την Ιταλία (μέσω του Λιμένος της Ηγουμενίτσας στην Αδριατική), τα Δυτικά Βαλκάνια, και μέσω εκείνων στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Πράσινο φως από την Ε.Ε. για το βόρειο τμήμα του Ε65. Δηλώσεις Καραμανλή

Εγκληματική ομάδα εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο trikalavoice.gr

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το trikalavoice.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα και την Ελλάδα.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης