Τοπικά

Μέσα στο 2023 ολοκληρώνεται το Νότιο τμήμα του Ε-65

Στην παράκαμψη της σήραγγας Οθρυός φαίνεται πως κατέληξαν το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Κεντρική Οδός, προλειαίνοντας το έδαφος για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου που θα φέρει Αθήνα και Τρίκαλα πιο κοντά.

 

Λύνεται, όπως φαίνεται, ο γόρδιος δεσμός για την ολοκλήρωση του νότιου τμήματος του Ε65, το οποίο έχει καθυστερήσει λόγω της στατικότητας της σιδηροδρομικής σήραγγας Οθρυός πάνω στην οποία επρόκειτο να περάσει τμήμα του νέου αυτοκινητοδρόμου.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Κεντρική Οδός (κοινοπραξία του έργου υπό την ΤΕΡΝΑ) φαίνεται πως κατέληξαν στη λύση της παράκαμψης της σιδηροδρομικής σήραγγας (21ο χλμ. του άξονα) και πλέον το μόνο που απομένει είναι να δοθεί το «πράσινο φως» από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και να γίνει ο προσδιορισθμός του επλιπλέον κόστους.

Το ζήτημα της στατικότητας της σιδηροδρομικής σήραγγας, η οποία θεωρείται κρίκος μεταξύ του ορεινού και πεδινού τμήματος του Ε65, είχε πέσει στο τραπέζι περίπου πριν από μία διετία. Το υπουργείο Υποδομών ζήτησε την άποψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο απάντησε ότι η μόνη διέξοδος είναι η προσφυγή στη διαιτησία. Το διαιτητικό δικαστήριο απεφάνθη, στα μέσα της άνοιξης, ότι η ευθύνη βαρύνει το Δημόσιο, το οποίο θα πρέπει να επωμιστεί το επιπλέον κόστος.

Νότιο τμήμα Ε65

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του νότιου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος, που συνδέει τη Λαμία με την Ξυνιάδα Δομοκού. Το μήκος είναι 32 χλμ. και μόλις ολοκληρωθεί θα σημάνει τη δημιουργία ενός ενιαίου αυτοκινητοδρόμου μήκους 111 χλμ. που θα φτάνει από τη Λαμία μέχρι τα Τρίκαλα και ο χρόνος ταξιδιού από την Αθήνα έως την πόλη της Θεσσαλίας θα διαρκεί περί τις 3 ώρες.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης