Τοπικά

Μήνυμα του Δημάρχου και της Δημοτικής του ομάδας ενόψει των Αγίων ημερών του Πάσχα

Αγαπητές/οι συνδημότισσες/ότες, Άγιο Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας.
Το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Θεανθρώπου, σε συνδυασμό με την αναγέννηση της φύσης, που φέρνει η άνοιξη, συμβολίζουν τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, της ελπίδας επί του φόβου.

Ο κίνδυνος του κορωνοϊού που απειλεί την καθημερινότητά μας, στερεί προσωρινά τη δυνατότητα να γιορτάσουμε το Πάσχα με την κατάνυξη και τη λαμπρότητα που οι Άγιες αυτές Ημέρες απαιτούν. Η μελαγχολία απ’ τις ατέλειωτες ώρες της καραντίνας, απειλεί να μας «τσακίσει».

Ο Χριστός όμως είναι εδώ, για να μας διαβεβαιώσει ότι, όλα αυτά, είναι προσωρινά! Η μάχη που δίνουμε όλοι είναι δύσκολη, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα: η νίκη της ελπίδας και της ζωής! Ο συμβολισμός της Ανάστασης μας επισημαίνει πως όσο σκληρά κι αν δοκιμαζόμαστε, πάντα βρίσκουμε τη δύναμη, όταν στεκόμαστε με φροντίδα και αλληλεγγύη στον διπλανό μας, με πίστη και αισιοδοξία.

Είμαι βέβαιος ότι με οδηγό την ανιδιοτελή αγάπη και την ελπίδα που εκπορεύονται από το αναστάσιμο μήνυμα και βαδίζοντας στον δρόμο της αλληλεγγύης και της αγάπης για το συνάνθρωπο, θα βγούμε σύντομα νικητές και πιο δυνατοί ως κοινωνία από τη δύσκολη δοκιμασία που περνά η ανθρωπότητα.

Εγώ προσωπικά και η Δημοτική μου ομάδα, ευχόμαστε σε όλους, Καλό Πάσχα με υγεία, προσωπική και οικογενειακή γαλήνη, και ευτυχία.

Καλή Ανάσταση.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

και η Δημοτική του ομάδα

 

 

 

Διαβάστε επίσης