Ροή Τοπικά

Μακαρία η μνήμη σου σεβαστή Γερόντισσα Φιλοθέη

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Τρικάλων με την ευκαιρία της συμπληρώσεως των τεσσαράκοντα ημερών από την εκδημία της πολυσέβαστης Γερόντισσας Φιλοθέης, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου των Μετεώρων, εκφράζει τις εγκάρδιες και ειλικρινείς συλλυπητήριες ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των πολύτεκνων οικογενειών του Νομού, στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής καθώς και στους οικείους της.

Η απροσδόκητη είδηση του θανάτου της προκάλεσε σε όλους μας οδύνη και πόνο ψυχής. Νοιώσαμε ότι αποχωριστήκαμε έναν δικό μας άνθρωπο.

Πλείστοι όσοι από μας είχαμε την ευλογία να τη γνωρίσουμε, να λάβουμε τις σοφές συμβουλές της, να γίνουμε αποδέκτες της άμετρης αγάπης της, ακούσαμε από τα χείλη της παρηγορητικούς λόγους και πνευματικές νουθεσίες.

Η Γερόντισσα ήταν πόλος έλξης σε όποιον βρίσκονταν κοντά της. Η μορφή της είναι βαθιά χαραγμένη μέσα μας. Μας συγκλόνιζε το μεγαλείο της ψυχής της, η μητρική της αγάπη, η μακροθυμία της, η ευγένεια, η ηρεμία, η γαλήνη, η διαπεραστική της ματιά, το διακριτικό της χαμόγελο, ο χρόνος, με την κοσμική έννοια, σταματούσε όσο ήσουν κοντά της.

Όλη αυτή η βιοτή της και ο σταυρικός της αγώνας έφερε φυσικά πολλαπλασίονας καρπούς. Ηγήθηκε και μεταλαμπάδευσε τις αξίες της σε μια λαμπρή αδελφότητα με ξεχωριστές και μοναδικές προσωπικότητες, όλες όμως μια γροθιά σε ένα κοινό αγώνα δημιουργώντας ένα θεάρεστο και πνευματικό μοναστήρι, του Ρουσάνου, με παγκόσμια πνευματική ακτινοβολία και έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική παρουσία την οποία και ο Σύλλογός μας πλουσιοπάροχα εισέπραξε.

Η Γερόντισσα ήταν αυτή που στα πρώτα βήματά μας, όταν αναλάβαμε το Σύλλογο, μας στήριξε υλικά και ηθικά και με τις ευχές και ποικίλες παραινέσεις της μπορέσαμε να ορθοποδήσουμε και να αναστήσουμε το Σύλλογό μας. Ήταν δίπλα μας κάθε φορά που αντιμετωπίζαμε κάποια δυσκολία, δείχνοντας την αμέριστη αγάπη και σεβασμό στην πολύτεκνη οικογένεια.

Η ίδια υπήρξε τέκνο λευιτικής , υπερπολύτεκνης οικογένειας και πάντα μιλούσε με περηφάνεια και θαυμασμό για κάθε πολυμελή οικογένεια. Αγαπούσε τα παιδιά και πάντα με χαμόγελο, υπομονή και αγάπη τα περίμενε στη στοργική της αγκαλιά.

Με μεγάλη λαχτάρα, μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, περίμενε να βρεθεί με τα παιδιά στο Αρχονταρίκι, να ακούσει τα γέλια τους, τα νέα τους από το σχολείο, τις αγγελικές τους φωνούλες.

Ανθρωπίνως το κενό που αφήνει η Γερόντισσα είναι δυσαναπλήρωτο, η παρακαταθήκη της όμως θα μείνει άσβεστη.

Ευχόμαστε, σεβαστές Αδελφές, καλή δύναμη, ο Θεός να Σας παρηγορεί και δι΄ ευχών της σεβαστής Γερόντισσας Φιλοθέης να συνεχίσετε το θεάρεστο έργο Σας.

Καλό Παράδεισο. Καλή Ανάσταση στη Γερόντισσά μας. Την ευχή της να έχουμε.

 

ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ                             ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ          

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης