Τοπικά

Μεγάλη μείωση των νοσηλειών για covid-19 στο Νοσοκομείο

trikalavoice.gr

Μεγάλη μείωση στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων παρουσιάζεται τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης νοσηλεύονταν 24 άτομα στην απλή πτέρυγα και 2 στη ΜΕΘ.

 

Εντωμεταξύ μπαίνουμε σε μια νέα φάση της πανδημίας όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με τον κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Τα μέτρα υπάρχουν, δεν πιστεύουμε στη λογική του zero covid, οι δείκτες μάς επιτρέπουν να κινηθούμε σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον ιό. Θα βλέπουμε την πορεία της πανδημίας και θα προσαρμοζόμαστε, σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Όπως ανέφερε, η επιδημιολογική εικόνα δικαιολογεί το νέο πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης μετά από δύο χρόνια πανδημίας βρισκόμαστε σε μία άλλη φάση διαχείρισής της. «Έχουμε ένα διαφορετικό στέλεχος, με μεγάλη μεταδοτικότητα, αλλά μειωμένη νοσηρότητα και έχουμε το εμβόλιο».

«Το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί, έχει την τεχνογνωσία και τα φάρμακα και θα συνεχίζει να στηρίζεται με πόρους τουλάχιστον 1,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πλέον μπαίνουμε στη φάση συνύπαρξης με τον ιό. Δεν πιστεύουμε στην πολιτική μηδενική COVID, αλλά μπαίνουμε σε μία διαδικασία που θα μπορούμε να προσαρμοζόμαστε», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

«Πιστεύουμε στις πολιτικές όπου ενισχύοντας το εθνικό σύστημα υγείας, προστατεύοντας τις ευάλωτες ομάδες μπαίνουμε σε μία διαδικασία που οι δείκτες μας δίνουν τη δυνατότητα να οδηγηθούμε σε ένα πλαίσιο όπου είναι ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορωνοϊό», τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό το πλαίσιο είναι δυναμικό και θα προσαρμόζεται στα δεδομένα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «βλέπουμε να μειώνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες, ενώ σε μεγάλο βαθμό έχει επανέλθει η οικονομική ζωή του τόπου. Ακόμη και οι σκληροί δείκτες το βασικό στοιχειό που μπορούμε να συγκρινόμαστε με άλλες χώρες, και σε αυτούς η χώρα μας είχε χαμημηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δεν εφησυχάζουμε. Τα μέτρα που πήραμε είχαν σκοπό να μειώσουν τις απώλειες των ανθρώπων που χάσαμε από την πανδημία. Χάρη σε μια μεγάλη προσπάθεια η προσπάθεια ήταν η χώρα να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο».

«Η επιδημιολογική εικόνα δικαιολογεί το πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας, ενώ σε ό,τι αφορά τους σκληρούς δείκτες αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ο δείκτης της υπερβάλλουσας θνητότητας όπου η Ελλάδα είναι χαμηλότερη από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κάναμε τα πάντα για να μειώσουμε τις απώλειες», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς για το εάν με την άρση μέτρων θα μπορούν να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ψηφίσει την τροπολογία για παράταση της αναστολής μέχρι 31/12 και αυτό ισχύει προς το παρόν.

Αναφορικά με τα πιστοποιητικά, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως δεν καταργούνται, αλλά -με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα- παύει να ισχύει η υποχρεωτική επίδειξή τους σε ορισμένους χώρους.

Διαβάστε επίσης