Ροή Τοπικά

Μετέωρα 1965-Βουβό έγχρωμο φιλμ 8mm

Μετέωρα 1965-Βουβό έγχρωμο φιλμ 8mm – Αρχείο Δ. Κιριμλίδη. Ο κινηματογραφιστής επισκέπτεται τα μοναστήρια των Μετεώρων. Το φιλμ ανοίγει με τους γιγαντιαίους βράχους και την Μονή Βαρλαάμ ή μονή των Αγίων Πάντων, ένα ανδρικό μοναστήρι, στην κορυφή απότομου βράχου ενώ έπειτα βλέπουμε απόψεις απ’ το εντυπωσιακό τοπίο. Ο φακός στέκεται στη μονή Αγ. Νικολάου Αναπαυσά και μας δίνει ένα ακόμα γενικό πλάνο της περιοχής με φόντο τις χιονισμένες βουνοκορφές της Πίνδου.

 

Η εικόνα αλλάζει με τον κόσμο να επισκέπτεται τη Μονή Βαρλαάμ καθώς κι ένα αρνάκι που βόσκει. Βλέπουμε απόψεις από μια υπαίθρια αγορά, τον κόσμο που επισκέπτεται τις μονές και επιστρέφουμε στις απόψεις απ’ τους βράχους και την θέα της περιοχής.

Ο φακός μας δείχνει τη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως Μεγάλο Μετέωρο και τον πύργο του Βριζονίου, που στέγαζε το μηχανισμό για το δίχτυ, το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί για την πρόσβασή τους στη μονή.

Το φιλμ κλείνει με ένα ζευγάρι να διασχίζει μια γέφυρα και δυο άντρες, με τον έναν να παίζει φλογέρα και να έχει στην αγκαλιά του ένα κατσικάκι.

 Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ:

http://www.aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html?id=2289&fbclid=IwAR35r_NZoBYrMTFYexqI5wmKiSNs8cnur5cYZuXJRnMOJb_W_uTYQQpPzTo

 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

https://www.youtube.com/channel/UCRJv70kZPMU8ctHMZvGf_ZQ

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης