Τοπικά

Με ποσότητα ecstasy συνελήφθη νεαρός Τρικαλινός

Συνελήφθη χθες τις μεταμεσονύχτιες ώρες στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι, κατά τον έλεγχο, κατελήφθη να κατέχει ποσότητα MDMA, βάρους -0,9- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

 

H 3,4-μεθυλαινοδιοξυμεθαμφεταμίνη (MDMA), κοινώς γνωστή ως ecstasy  είναι ψυχοτρόπος ουσία η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για ψυχαγωγικούς λόγους. Οι επιθυμητές δράσεις περιλαμβάνουν αλλαγμένες αισθήσεις, αυξημένη ενέργεια, ενσυναίσθηση καθώς και ευχαρίστηση. Όταν λαμβάνεται από το στόμα, η δράση του ξεκινάει εντός 30 με 45 λεπτών και διαρκεί 3 με 6 ώρες.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν εθισμό, προβλήματα μνήμης, παράνοια, δυσκολία στον ύπνο, τρίψιμο των δοντιών, θολή όραση, εφίδρωση και γρήγορο καρδιακό ρυθμό. Έχουν αναφερθεί θάνατοι λόγω αυξημένης θερμοκρασίας σώματος και αφυδάτωσης. Μετά τη χρήση, οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται κατάθλιψη και κουρασμένοι. Το MDMA δρα κυρίως αυξάνοντας τη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών σεροτονίνη, ντοπαμίνη και νοραδρεναλίνη σε τμήματα του εγκεφάλου. Ανήκει στην κατηγορία των υποκατεστημένων αμφεταμίνων και έχει διεγερτικά και παραισθησιογόνα αποτελέσματα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης