Τοπικά

Με σφραγίδα Κρητικού τακτοποιούνται χρέη 102 εκ. € προς ιδιώτες γιατρούς

Μέσω ειδικής πλατφόρμας ο ΕΦΚΑ τακτοποιεί οφειλές ετών.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορά χρέη ύψος 102 εκατ. ευρώ των ταμείων προς τον ιδιωτικό τομέα υγείας τα οποία και αναμένεται να εκκαθαριστούν σύντομα μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την επίσπευση της εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε παρόχους υγείας.

Τη γενική επίβλεψη έχει ο Τρικαλινός υποδιοικητής του οργανισμού Λευτέρης Κρητικός, ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ψηφιοποίηση του συστήματος και τη λειτουργία του e-ΕΦΚΑ.

Με τον τρόπο αυτό επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα που στερούσε πολύτιμη ρευστότητα στο χώρο της υγείας.

Ενεργοποιείται για πρώτη φορά, στον e-ΕΦΚΑ η νέα Ηλεκτρονική Πλατφόρμα που απευθύνεται στους παρόχους υγείας με οφειλές από τους τέως Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

H πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) ή μέσω του url : (https://apps.ika.gr/health/) με τη χρήση των κωδικών taxis και οι ενδιαφερόμενοι καταχωρούν στη συνέχεια τον αριθμό λογαριασμού, την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (email), καθώς και τα ποσά με τα στοιχεία των ήδη εκδοθέντων παραστατικών. Για την ολοκλήρωση του σταδίου αυτού οι ενδιαφερόμενοι έχουν αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση.

Μετά την επιτυχή υποβολή της αίτησης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-E.Φ.Κ.Α. διενεργούν τους νόμιμους ελέγχους και διασταυρώσεις των στοιχείων και αναρτούν στην πλατφόρμα τα τελικά εγκεκριμένα από την υπηρεσία ποσά. Στο τελικό στάδιο οι πάροχοι καλούνται να συμφωνήσουν με τα ποσά που έχουν αναρτηθεί και δρομολογείται η πληρωμή τους.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης