Τοπικά

Με τη δύναμη του κόσμου ο Χατζηγάκης. Μεγάλη συγκέντρωση στα Τρίκαλα (video-εικόνες)

Μικρό αποδείχθηκε το Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων για να χωρέσει τους εκατοντάδες πολίτες που προσήλθαν στην πρώτη, ουσιαστικά, ομιλία με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αυτή του Μικέλη Χατζηγάκη.

 

 

Η συγκέντρωση του πολλά υποσχόμενου νεαρού πολιτικού αναδεικνύεται σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα της χρονιάς και χρειάστηκε μάλιστα να στηθούν δύο γιγαντοοθόνες εκτός της κύριας αίθουσας που γέμισαν και αυτές ασφυκτικά, κυρίως από νέους ανθρώπους, αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία, επιβεβαιώνοντας το “πάντρεμα” παλιού και νέου. 

Η ομιλία Χατζηγάκη, τον οποίο προλόγισε η έμπειρη δημοσιογράφος των Αθηνών Μαριάννα Πυργιώτη, ήταν πολιτική και έθεσε τους άξονες της πορείας που θα ακολουθήσει. Ο Μ. Χατζηγάκης μίλησε, όμως, και προσωπικά αφού ξεκάθαρα είπε στους Τρικαλινούς ότι: «Ποτέ δεν θα ξεχάσω ούτε για μια στιγμή ότι εκπροσωπώ εσάς. Ποτέ δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη σας. Δεν χρωστάω σε κανέναν παρά μόνο σε εσάς, τους πολίτες των Τρικάλων». Στην ομιλία του ο Μ. Χατζηγάκης μίλησε και για την σχολή πολιτικής που θέλει να εκπροσωπήσει. Όπως είπε χαρακτηριστικά «στην πολιτική υπάρχουν οι πολιτικοί που ζουν ΓΙΑ την πολιτική. Που αγαπάνε τον τόπο τους, τους πολίτες και θέλουν να προσφέρουν. Αλλά υπάρχουν και οι πολιτικοί που ζουν ΑΠΟ την πολιτική. Οι πολιτικοί που θέλουν μόνο αξιώματα. Που μπαίνουν φτωχοί και βγαίνουν πλούσιοι. Επιτρέψτε μου να πω πως η οικογένεια μου, η οικογένεια Χατζηγάκη ανήκει διαχρονικά στην πρώτη κατηγορία. Και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Και εκεί θέλω να ενταχθώ και εγώ».

Στο πολιτικό σκέλος, ο Μ. Χατζηγάκης είπε τι θέλει να κάνει εφόσον καταφέρει να εκλεγεί στο κοινοβούλιο. Μίλησε για την οικονομία, την ενέργεια, το εκλογικό σύστημα, την πολιτική κατάσταση της χώρας, και κατάθεσε πέντε θεσμικές προτάσεις που θα αναβαθμίσουν το κοινοβούλιο και θα δώσουν νέα «όπλα» στους Έλληνες βουλευτές για να επιτελέσουν το έργο τους. Μίλησε, επίσης, για τη εξωτερική πολιτική και τις ωμές απειλές που δεχόμαστε από τον Ερντογάν αλλά απαντώνται με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως είπε, «η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κινήθηκαν με δυναμικές κινήσεις στην αμυντική θωράκιση και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Κινήθηκαν με μελετημένες κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα που διασφάλισαν την έμπρακτη στήριξη της διεθνούς κοινότητας. Και με ευφυείς διμερείς συμφωνίες οι οποίες ενισχύουν τις εθνικές μας θέσεις».   Κλείνοντας, M. Χατζηγάκης ζήτησε μια μόνο ευκαιρία από τους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές.

 

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης