Ροή Τοπικά

Μικρό καλοκαίρι με άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα στα Τρίκαλα

trikalavoice.gr

Η ανάπτυξη αντικυκλωνικής ράχης στην μέση ατμόσφαιρα της κεντρικής Μεσογείου σε συνδυασμό με την μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική προς την Ιταλία και τα Βαλκάνια θα συμβάλουν στην επικράτηση καλοκαιρίας στην χώρα μας με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τη νέα εβδομάδα.

 

Αναλυτικότερα:

Τη Δευτέρα 13/9/2021 στην αρχή της ημέρας αναμένονται νεφώσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν προς τα νησιά του Αιγαίου και μέσα στην ημέρα θα διαλυθούν, οπότε θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη σχεδόν την χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές κατευθύνσεις στο Ιόνιο και βόρειοι-βορειοανατολικοί στο Αιγαίο εντάσεως 5-6 τοπικά στο βόρειο Αιγαίο και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε πολλές περιοχές της χώρας μας θα φτάσει στους 28-29 βαθμούς.
Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός στην χώρα μας θα θυμίζει καλοκαίρι καθώς θα επικρατήσει έντονη ηλιοφάνεια και οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φθάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 31-32 βαθμούς.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.
Τις πρωινές ώρες θα κάνει ψύχρα στα πεδινά ηπειρωτικά, καθώς η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να βρεθεί στους 15-16 βαθμούς.

Ακόμη χαμηλότερες θα είναι οι ελάχιστες στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Την Παρασκευή 17/9 και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα συνεχιστεί η καλοκαιρία στην χώρα μας με περαιτέρω μικρή άνοδο τόσο των μέγιστων, όσο και των ελάχιστων θερμοκρασιών.
Οι υδράργυρος στα ηπειρωτικά αναμένεται να αγγίξει τους 33 με 34 τοπικά και τους 35 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές κατευθύνσεις, εντάσεως 5-6 μποφόρ.
Στο Ιόνιο την Κυριακή 19/9/2021 οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικοί-νοτιοδυτικοί και το βράδι της Κυριακής θα ενισχυθούν φθάνοντας τα 5-6 μποφόρ.
Πιθανή μεταβολή του καιρού το βράδυ της Κυριακής 19/9/2021 στην βορειοανατολική Ελλάδα.
Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα meteo-thessalia.gr για συνεχή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης