Ροή Τοπικά

Μπακλαβάς με κρέμα – Γνήσια Πολίτικη συνταγή από τον μάγειρα του κάμπου Αντώνη Κούκεν (video)

Είναι η καλύτερη συνταγή για ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ μπακλαβά και μάλιστα με κρέμα!!! Αυθεντική Πολίτικη συνταγή με φύλλο σιροπιαστό, με πλούσια ΒΕΛΟΥΔΕΝΙΑ κρέμα και γεύση που δεν θα αντισταθείτε!!! Εύκολη συνταγή, επεξηγηματική βήμα – βήμα για σίγουρη επιτυχία και με όλα όσα απο εκείνα τα μυστικά που μόνο ο μάγειρας του κάμπου και δικό μας Τρικαλινό παιδί, Αντώνης Κούκεν μας αποκαλύπτει!!!

 

ΣΥΝΕΡΓΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: 1 ταψί διαμέτρου 35 εκατ. / 1 μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα / Πινέλο ζαχαροπλαστικής # ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ: 750 ml γάλα πλήρες / 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό / 1 φακελάκι βανίλια σκόνη # 500 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψημένο ανάλατο (με το κέλυφος) & 250 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) & 450 γρ. φύλλα κρούστας / 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη # ΥΛΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΟΥ: 450 ml. νερό / 1 κιλό ζάχαρη / 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού # Καλή & γλυκιά επιτυχία!!! Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης