Τοπικά

“Μυρωδιά θανάτου” και σμήνη κουνουπιών πνίγουν τα Τρίκαλα

10 μέρες από τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και χιλιάδες ζώα βρίσκονται ακόμη στα λασπόνερα σε αποσύνθεση, αποτελώντας υγειονομική βόμβα για την περιοχή, αλλά και για τη χώρα κατ’ επέκταση.

 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Κελέτση, μέχρι χθες είχαν συλλεχθεί μόνο τα μισά από τα 70.935 αιγοπρόβατα και λιγότερα από τα μισά από τα 131.795 πτηνά που έχουν καταγραφεί ως νεκρά στην περιοχή. Οπως δήλωσε ο ίδιος, το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στις περιφερειακές ενότητες Τρικάλων και Λάρισας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Σάκκα, σε κάποια χωριά δεν μπορεί ακόμα να επιχειρήσει ούτε με ανθρώπους, ούτε με μηχανήματα και αναμένεται η συνδρομή της ειδικής μονάδας του στρατού για να συλλεχθούν τα νεκρά ζώα από περίπου 15 εναπομείνασες κτηνοτροφικές μονάδες σε τέσσερα χωριά της περιοχής.

Τα βράδια και την πόλη των Τρικάλων τη σκεπάζει “μυρωδιά θανάτου” από τα νεκρά ζώα, ενώ σμήνη κουνουπιών έχουν κατακλύσει την περιοχή. Είναι ανάγκη να πραγματοποιηθούν ΑΜΕΣΑ ψεκασμοί γιατί το πρόβλημα είναι σοβαρό και οι ασθένειες… μπροστά μας!!!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης