Τοπικά

Νέα έργα της ΔΕΥΑΤ σε όλη τη πόλη

Ακόμη ένα πρόβλημα αποχέτευσης στα Τρίκαλα επιλύει η ΔΕΥΑΤ. Πρόκειται για πρόβλημα στην περιοχή που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Μετεώρων, ανάμεσα στον κόμβο του ΟΑΕΔ και τη σιδηροδρομική γραμμή. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρξαν θέματα με την αποχέτευση των οικιών, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των πολιτών.

 

Η ΔΕΥΑΤ κινήθηκε τάχιστα και, παράλληλα με τα υπόλοιπα έργα που υλοποιεί για την αποχέτευση (Πυργετός, περιοχή γέφυρας Πάσχου), προωθεί ακόμη ένα έργο. Πρόκειται για την «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων πλησίον σιδηροδρομικής γραμμής οδού Μετεώρων» με προϋπολογισμό 118.296 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Μετά τη διακήρυξη για τον διαγωνισμό, ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία «ΕΡΓΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ι.Κ.Ε.».

Την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάμεσα στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Χρήστο Αναστασίου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας, συνόδευσαν οι δηλώσεις του κ. Αναστασίου. Ο οποίος δήλωσε ότι «ολοκληρώνουμε τον κύκλο επίλυσης προβλημάτων για την αποχέτευση στα Τρίκαλα, με αυτό το έργο. Δίνουμε και στους κατοίκους της περιοχής αυτής τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΤ, να βελτιώνουν την καθημερινότητά τους».
Η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων θα πραγματοποιηθεί στην οδό Μετεώρων και στις κάθετες οδούς Καλλισθένη και Καναπέως. Εκεί, θα τοποθετηθούν σωλήνες στα συνολικού μήκους 380μ. θα κατασκευασθούν φρεάτια υδροσυλλογής και φρεάτια επισκέψεως του δικτύου, για όλο το επόμενο τρίμηνο.

ΔΕΥΑΤ: Με γοργούς ρυθμούς τα έργα αποχέτευσης στην περιοχή Εργοστασίου Γάλακτος

Στην περιοχή πέριξ του Εργοστασίου Γάλακτος έχει μεταφερθεί το τελευταίο διάστημα ο εργασιακός «πυρετός» για την αποχέτευση της περιοχής. Η ΔΕΥΑΤ συνεχίζει να υλοποιεί ένα έργο μεγάλης σημασίας για τους κατοίκους, καθώς οι συνοικίες περιοχής γέφυρας Πάχου – Εργοστασίου Γάλακτος αποκτούν αποχέτευση. Για το έργο ενημερώθηκε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, Χρήστος Αναστασίου, δηλώνοντας «ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών, ώστε σύντομα να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι τρικαλινοί και οι τρικαλινές. Προχωρούμε και για αυτήν την περιοχή των Τρικάλων, ώστε οι κάτοικοι να απολαμβάνουν κανονικότητα στις υπηρεσίες που παρέχει η δημοτική μας επιχείρηση, με πρώτιστο μέλημα την υγεία».
Το έργο λύσει το πρόβλημα αποχέτευσης σε πολλές οικίες στις δύο συνοικίες (Πάσχου – Εργοστασίου Γάλακτος)  σε μια έκταση 511 στρεμμάτων: δυτικά της οδού Ριζαριού, ανατολικά του ποταμού Ληθαίου και βορείως της οδού Φουρνονησίων. Το ενιαίο δίκτυο αποχέτευσης θα καταλήγει σε υφιστάμενο φρεάτιο της ΔΕΥΑΤ, αντιμετωπίζοντας την αποχέτευση των λυμάτων σχεδόν στο σύνολο των εν λόγω περιοχών.
Για τους συνοικισμούς θα κατασκευαστεί  δίκτυο αγωγών συνολικού μήκους 8.937 μ. και συνολικά 213 φρεάτια ακαθάρτων.
Το έργο έχει τον τίτλο « κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στις συνοικίες Πάσχου και Εργοστασίου Γάλακτος του Δήμου Τρικκαίων» και υλοποιείται με προϋπολογισμό 1.780.000 €. πλέον Φ.Π.Α.

Διαβάστε επίσης